Teknologi

Bill Gates vil producere coronamedicin i Hillerød

Bill Gates-støttet organisation arbejder på medicin mod corona, og den skal produceres i Danmark, nærnere bestemt Hillerød, med start næste år.

Microsoft-grundæggeren og — i de senere år – filantropen Bill Gates har planer om at producere biologisk medicin til behandling af coronavirus – og det skal foregå i Danmark.

Ifølge en pressemeddelelse har Gates indgået en aftale med virksomheden Fujifilm Diosynth Biotechnologies Denmark, som ligger i Hillerød. Aftalen indebærer, at firmaet skal afsætte “en betydelig andel” af sin kapacitet til produktion af medicinen.

Aftalen er kommet i stand gennem firmaet COVID-19 Therapeutics Accelerator, som er et initiativ, der er startet af Bill & Melinda Gates Foundation. Selskabet arbejder på højtryk for at fremskynde udviklingen af en behandling mod coronavirus. Fujifilm Diosynth Biotechnologies Denmark forventer – om alt går som forventet – at produktionen kan gå i gang i 2021.

– Menneskeheden står overfor en af sine største udfordringer i nyere tid. En løsning kræver en global indsats i samarbejde mellem offentlige, private og velgørende enheder. Dette partnerskab giver Fujifilm mulighed for at anvende sin tekniske ekspertise og betydelige produktionskapacitet i kampen mod denne pandemi, siger Andy Fenny, chefforretningschef i Fujifilm.

Bill Gates er en af tech-personligheder, der – modsat Elon Musk – har erkendt pandemiens potentielt katastrofale følger og tweeter aktivt om de videnskabeligt baserede fremskridt i kampe mod virusen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.