×
TeknologiTophistorie

Danskerne gør flere nye opfindelser under Corona

Corona-nedlukningen har sat fart i danskernes trang til at udvikle nye opfindelser, fortæller Teknologisk Institut.

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Samtidig med de månedlange Corona-nedlukninger – og den sænkning af aktivitet det har givet mange – har Opfinderrådgivningen på Teknologisk Institut set en markant stigning af henvendelser fra opfindsomme borgere.

Opfindelserne har været så gode, at det har ført til en fordobling af aftaler om nye opfindelser, som sættes i produktion i danske virksomheder. Det viser helt nye tal fra Opfinderrådgivningen.

– I 2020 har vi haft et ekstraordinært travlt år. Både hvad angår hvor mange borgere, der har henvendt sig med nye opfindelser og antallet af opfindelser, hvor det er lykkedes at lave licenskontrakter med danske virksomheder. Det ser ud til at Corona-nedlukningerne har haft en positiv effekt på borgernes opfindsomhed og deres tid og lyst til at gøre noget ved det, siger lederen af Opfinderådgivningen, forretningsleder Nikolaj Ilsted Bech, Teknologisk Institut.

Normalt bliver omkring 12-13 opfindelser til virkelighed hvert år, men i 2020 er Opfinderrådgivningen nået i mål med 25 kommercialiseringer. Også antallet af henvendelser har været markant højere. I 2020 har Opfinderrådgivningen fået cirka 1.000 indkomne opfindelser mod normal cirka 700. Alene i november måned henvendte 140 opfindere sig med gode idéer.

– Mens meget har været lukket ned, så har danskernes opfindertrang og ønsket om at løse konkrete udfordringer blomstret op. Samtidig har vi også set, at selv om danske virksomheder har været pressede på mange fronter, har der stadig været stor interesse for se på nye muligheder i borgeropfindelser, vi er kommet med. siger Nikolaj Isted Bech.

Tre af licensaftalerne er direkte Corona-relaterede; En bærbar løsning til håndsprit, en ny type håndtag, Armtag, som giver mulighed for bedre hygiejne ved kølediske i supermarkeder. Samt Slice Drop, som kan give forbedret hygiejne ved pålæg med eksempelvis hotel- og restaurations-buffet’er og andre steder, hvor der er brug for skiveskåret pålæg.

– Under Corona-nedlukningen har vi på vores motel været nødt til at gentænke servering ved buffet’en. Pålæg som ost står typisk fremme, hvor alle kan røre ved den. Med Slice Drop kan osten kapsles ind og sættes på buffet’en, fortæller opfinderne af Slice Drop, Henrik Hansen og Michael Fehrn.

Opfinderrådgivningen på Teknologisk Institut har eksisteret siden 1972 og er støttet af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

Du læser iNPUT – magasinet om teknologi. Husk at tjekke vores hjemmeside, for at læse de seneste nyheder, følg os på Facebook og tjek de seneste videoer på vores YouTube-kanal.

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.