×
Gadgets

Biler kan hackes: Millioner tilbagekaldes

Forestil dig, at bremserne svigter, mens du kommer kørende ud ad motorvejen. Eller at bilen pludselig går ud. Det er et skrækscenarie, der gudskelov er temmelig urealistik, men det kan lade sig gøre. Den italiensk-amerikanske bilproducent Fiat Chrysler har netop tilbagekaldt 1,4 millioner biler, fordi de er sårbare over hackere, der kan få adgang til bilens systemer – inklusive bremser og tænding.

Det er en række biler med det indbyggede “Uconnect”, der bl.a. giver bilerne internetadgang, der er i farezonen. Via nettet kan ejerne fjernbetjene bilernes tænding, hente nøjagtig lokation over GPS og aktivere tyverisikring. Men et sikkerhedshul har også gjort det muligt for hackere at få adgang til systemet.

Bristen blev påvist af det amerikanske magasin Wired i sidste uge, hvor to sikkerhedseksperter udførte hacket “live” på en Jeep Cherokee – naturligvis på en beskyttet bane. Fiat Chrysler har siden udsendt en patch, der lapper hullet, og skubbet den ud til brugerne via Over The Air, OTA. Samtidig har Fiat Chrysler altså valgt at tilbagekalde 1,4 millioner biler, der skal have lappet hullet. Det inkluderer 2015-modellen af Dodge Ram pickup’en, Dodge Challenger, Dodge Viper, Jeep Cherokee og Grand Cherokee.

Fiat Chrysler står i forvejen til at få en rekordstor bøde af de amerikanske myndigheder, fordi de i en anden sag var for sløve til at tilbagekalde en række modeller, der havde fatale fejl ved benzintanken.

Se Wireds hack af Jeep Cherokee i videoen ovenfor.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.