×
ElbilerTophistorie

Hackere retter skytset mod ladestandere

Flere hændelser tyder på, at hackere har fået øjnene op for ladestandere til elbiler, advarer et sikkerhedsfirma.

Det hurtigt stigende antal elbiler har åbenbart gjort ladestandere til et nyt mål for hackere, fortæller Automotive News. Efter flere hændelser advarer et israelsk sikkerhedsfirma nu om, at ladestanderne giver hackerne nye muligheder for at tjene penge.

– Ladestanderne er både forbundet til netværket og til din bil på samme tid, fortæller Yoav Levy. Han er CEO for Upstream Security.

Man skal naturligvis tage højde for, at han har interesse i at skræmme elbilister og ladeoperatører til at købe sikkerhedløsninger. På den ande side har to hændelser i de seneste måneder udstillet, at ladestanderne er sårbare.

Tre ladestandere på den engelske ø Isle of Wight blev i april måned hacket, så de viste porno på skærmene, fortæller BBC. I februar måned reagerede russiske hackere på invasionen af Ukraine ved at hacke en række ladestandere mellem Moskva og St. Petersborg. Ifølge mediet Vice viste skærmene på de hackede standere tekster som Glory to Ukraine og Putin Is A Dickhead.

Kan ramme hele flåder af elbiler

Selv om disse hændelser befinder sig på den mere uskyldige ende af skalaen, frygtes det, at ladernes sårbarheder kan få mere alvorlige konsekvenser.

– Hackere kan foretage ransomware-angreb og forhindre brugere i at oplade, indtil de betaler penge. De kan også hacke sig ind i opladeren for at undgå at betale gebyrer for brug, advarer Levy.

Muligheden for at tjene større penge kan også betyde, at hackere vil vende opmærksomheden mod opladningscentre for større elbiler, advarer Levy. Han tror ikke, at private ladestandere er i fare, men efterhånden som leveringsfirmaer går over til elbiler, opstår der en risiko.

– Tænk på et leveringsfirma – og lige før jul er hele din flåde lukket ned. Hvad kan det få af konsekvenser for virksomheden? Nogen kan sidde i Nordkorea eller Kina eller Rusland og hacke køretøjer, og ikke kun enkelte køretøjer. De kan gå efter hele flåder, advarer han.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.