×
ElbilerTophistorie

Billig elektrisk Citroën e-C3 kommer til oktober

Citroën e-C3 kommer til oktober og den får en pris på lige under 200.000 kroner.

Der kommer snart en ny billig-ish elbil på menuen. Nemlig Citroën e-C3, der genopfriskes og sendes på markedet i Europa. Den får en pris, der starter på 25.000 euro, svarende til lige under 200.000 kroner.

Bilen er allerede på markedet i Indien. Men den e-C3, der kommer til Europa, bliver en ny faceliftet udgave, der præsenteres til oktober.

Stellantis fortæller, at den nye Citroën e-C3, der som standard vil være “fuldt udstyret” med finesser som aircondition og elektriske ruder, vil være baseret på en platform, som selskabet hævder er “BEV-native”. I sine dimensioner vil den være identisk med den nuværende fossile C3.

Citroen e-C3
Her er den Citroen e-C3, der er på markedet i Indien.

Der bliver ikke gået i detaljer med specifikationerne, men det oplyses at bilen får en rækkevidde på omkring 300 kilometer. Stellantis fortæller også, at bilen vil blive bygget i Europa. Nærmere bestemt i Trnava, Slovakiet, hvor den nuværende fossile C3 også bygges.

Med Citroën e-C3 vil de udvide menuen og tage kampen op mod de billige kinesiske elbiler.

– Den nye e-C3 bliver en bybil. En rettidig tilføjelse til markedet, da den vil blive solgt for under 25.000 euro, fortæller Citroëns CEO Thierry Koskas.

Citroën har allerede e-C4 på markedet herhjemme. Den har en pris, der starter ved 260.000 kroner.

Rettelse 20.6.2023: Stellantis er ude af historien + prisen på e-C4 er rettet til 260.00 kroner.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.