×
ElbilerTophistorie

Billigere Tesla Model Y undervejs?

EU har typegodkendt en ny Tesla Model Y med mindre batteripakke, der skal bygges i Gigafactory Berlin.

Der kan være en billigere udgave af Tesla Model Y på vej. Det mener det tyske site Teslamag, der oplyser, at Tesla har fået typegodkendelse i EU til en ny version af Model Y med battericeller fra kinesiske Byd.

Den nye version af Tesla Model Y omtales i dokumenterne som “Type 005” eller “Y7CR”. Batteripakken er på 55 kWh og rækkevidden er på 440 kilometer. Det er knapt 100 kilometer kortere end Model Y Long Range-udgaven, men den nye version bliver samtidig væsentligt billigere.

Den ser også ud til at være baghjulstrukket og have lidt lavere forbrug end den firehjulstrukne Model Y Long Range.

En interessant detalje ved den nye Model Y-version er, at batteripakken er strukturel. Det betyder, at det ikke bare er en almindelig batteripakke, der efterfølgende monteres i bilen. I stedet udgør den en bærende del af bilens struktur. Byd kalder teknologien for “Blade Battery”, og cellerne indeholder hverken nikkel eller kobolt.

Cellerne har et markant design, der ifølge Byd giver en højere energitæthed end konventionelle celler. Til gengæld giver denne type såkaldte LFP-batterier ofte lidt lavere motor- og ladeeffekt.

At Tesla nu har fået versionstypegodkendelsen betyder dog ikke automatisk, at en lancering er nært forestående. Men ifølge både Teslamag og Tesla-rygtesmeden The Electric Viking kan den nye Model Y version begynde at blive bygget i Tyskland allerede inden for et par uger.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.