×
Elbiler

BMW er klar med trådløs opladning til elbilen

BMW, der har været nogenlunde fremme i bussen med især deres i3 serie af el- og hybridbiler, er nu klar med en induktionslader til deres 530e serie – en ny hybridudgave af den hæderkronede 5-serie.

Elegant løsning

Ideen bag induktionsladning har været fremme før, og den ligger også lige til højrebenet – i hvert fald i teorien. Men med BMW’s nye koncept er mange af de udfordringer, der tidligere har holdt teknologien tilbage, løst elegant.

Lad i indkørslen

Induktionsladeren kan placeres hvor som helst – det vil sige, at du kan have den i garagen, ude i indkørslen – eller for den sags skyld tage den med i bilen. Den forbindes til et 220V stik, så reelt er det ikke meget anderledes end hvis du skal lade din mobiltelefon; du kører bilen hen over pladen, hvorefter den begynder at lade. Et guide system i bilen hjælper til med at få bilen parkeret rigtigt.

Virker kun med 530e

Desværre fungerer den nye løsning ikke med de “gamle” elbiler fra hverken BMW selv eller andre producenter, men kun den nye hybrid, 530e. Den kan køre op til 50km ved ren el på en opladning, og det er nok en af grundene; induktionsladning går ganske langsomt, især hvis den kun kommer fra et almindeligt netstik. Ikke desto mindre er der ingen tvivl om, at fremtiden er trådløs.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.