×
TeknologiTophistorie

Bolt sætter 1.600 elcykler på gaden i København

Bolt følger nu i hælene på Tier og lancerer en flåde af leje-elcykler i København. Der er dog intet startgebyr og koster 2 kroner i minuttet.

Engang sloges de om at udleje elløbehjul til kunderne, nu gælder det elcykler i stedet. Bolt følger i hælene på Tier og lancerer en flåde af leje-elcykler i København. De lægger også an til priskrig, for hvor Tier vil have en 10’er for at låse elcyklen op og 2,50 kroner i minuttet, har Bolt sat minutprisen til 2 kroner og droppet opstartsgebyret.

Det betyder, ifølge selskabet, at man vil kunne cykle fra Amalienborg til Rådhuspladsen for cirka 18 kroner, fra Kgs. Nytorv til Refshaleøen for cirka 22 kroner eller fra Valby Station til Rigshospitalet for omkring 40 kroner.

Hvis man ønsker at låne cyklerne mere regelmæssigt, kan man også investere i et månedskort for 268 kroner. Kortet giver op til 30 minutters køretid om dagen. 

Et grønt alternativ til elbilen

Bolts elcykler har en forventet levetid på mere end 60 måneder, eller mere end fem år. De har et samlet klimaaftryk på mindre end 45 gram CO2 per kørt personkilometer, hvilket gør elcyklerne grønnere end elbiler. 

– København kæmper med tung biltrafik og få p-pladser, og er samtidig en af de smukkeste cykelbyer i verden. Vi vil med vores elløbehjul og nu også vores elcykler bidrage til en mere klimavenlig og fleksibel transport i København, da det bestemt ikke altid er den bedste løsning at komme rundt i bil, siger Christian Thomassen, Bolts nordiske Public Policy Manager.

Bolt sender lidt mere end 1.600 elcykler på gaden, der alle kan findes og bookes via Bolt-app’en. I app’en kan cyklisterne samtidig få et overblik over parkeringszoner i byen og lære mere om de danske færdselsregler. Sidstnævnte er der nok en del bilister, der vil sætte pris på 😉

Elcyklerne kommer derudover med en såkaldt “Beginner Mode”, der begrænser den maksimale hastighed. Det skal give nye brugere får muligheden for at lære elcyklerne at kende i et roligere tempo. 

Download Bolt-appen til iOS her og Android her

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.