×
TeknologiTophistorie

Lej en elcykel for en flad 10-krone

Ud over løbehjul har Tier nu også elcykler på gaden i København. Det koster en tier at låse dem op og 2,5 kroner i minuttet at bruge dem.

Tyske Tier Mobility er mest kendt for sine elektriske løbehjul. Men i denne uge har de også sat elcykler ud på de københavnske gader. Det skriver selskabet i en meddelelse.

– Vores elcykler, skal ligesom vores elløbehjul være med til at reducere trængsel og forurening i byerne ved at opfordre endnu flere københavnere til at bevæge sig rundt i byen på en grøn måde, siger Tier’s Regional City Manager i Danmark, Frederik Heesch Hansen.

Tier Mobility købte tidligere på måneden mikromobilitetsoperatøren Spin af bilproducenten Ford. Det er dette opkøb, der har lukket op for elcyklerne. Spin opererer i forvejen elcykler og elløbehjul i blandt andet USA og Canada.

– Lignende ordninger med elcykler i resten af Europa har vist sig at være en stor succes. Her har man oplevet at typisk halvdelen af turene på elcyklerne har erstattet en tur i bilen. Især i en by, hvor der er så stort en kærlighed til cykler i forvejen, virker det som et godt match, siger Frederik Heesch Hansen.

Tier
Tier elcykler i København (foto: Tier Mobility).

Lige som det er tilfældet med løbehjulene, kan elcyklerne findes og lejes direkte via Tier app’en. Det koster en tier at låse cyklen op, hvorefter man betaler 2,5 kroner i minuttet for at køre på den. Hvis man ønsker at låne cyklerne mere regelmæssigt, findes der både daglige og månedlige kort, som har flere fordele.

– Vi ønsker virkelig at bidrage til kampen om at reducere storbyernes klimaaftryk og forbedre luftkvaliteten i byer rundt omkring hele Europa. Vi ved, at elcyklerne kan komme til at spille en stor rolle, når det kommer til at få folk til at droppe bilen for grønnere transportformer, siger Frederik Heesch Hansen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.