fbpx

 

 

 

 

Teknologi

Boston Dynamics robot kan åbne døre – og det er mega skræmmende

Boston Dynamics har endnu engang vist en ny version af deres "Spot" robot frem. Og det bliver bare mere og mere skræmmende.

Vi har tidligere skrevet om Boston Dynamics firbenede robotter der på mange måder minder om dyr i deres bevægelser. Men nu har de tilføjet en arm til den hundelignende robot Spot, så den også kan tage fat i ting og, som i videoen her, åbne døre.

“Hey buddy, can you give me a hand?”

I videoen kaldet “Hey buddy, can you give me a hand?”, der allerede har fremkaldt kuldegysninger og forudsigelser om robotternes snarlige overtagelse af verdensherredømmet, ser vi den lille firbenede “ven” Spot Mini, den forrige udgave af robotten, lanceret i november, komme frem til en dør som den af gode grunde ikke kan åbne med dens fire ben. Men den rykker sig til side og “kalder” på den nye udgave – som har fået monteret en slags “fangarm” på fronten. Og den kan åbne døren – hvorefter de to robotter går igennem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som ud af en gyserfilm

Heldigvis er belysningen i videoen god, men tilføj lidt uhyggelig musik og en lidt mørkere setting, så er det straks en anden sag. Faktisk minder scenen om en scene fra Jurassic Park, hvor en velociraptor har lært at åbne døre. Og for de, der frygter en snarlig apokalypse fordi robotterne overtager verdensherredømmet, må denne video været specielt skrækindjagende. Heldigvis har Boston Dynamics endnu ikke installeret en version af Siri eller Alexa på Spot Mini – for så ville den da først være skræmmende.

 

 

Back to top button