fbpx

 

 

 

 

Teknologi

Uhyggelig firebenet robot skal sikre afstand i parker

Singapore indsætter en hundeformet robot i lokal park, for at sikre at besøgende husker at holde afstand … er jeg den eneste, der tænker Robocop?

I et scenarie, der er Robocop-filmen værdig, indsætter myndighederne i Singapore nu en hundeformet robot i en lokal park, for at sikre sig, at de besøgende husker på at holde afstand. Det skriver CNN. ”Vovsen” er udstyret med både kameraer og højttalere og skal patruljere parken mens den afspiller en forud indspillet besked om at holde afstand.

Hundens sensorer skal også hjælpe myndighederne med at estimere antallet af mennesker, der opholder sig i parken. Myndighederne forsikrer dog, at hunden ikke indsamler personlige data om de besøgende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

– Kameraerne vi ikke være i stand til at spore eller genkende specifikke personer, lover myndighederne, ifølge CNN.

I første omgang skal robot vovsen patruljere i parken i to uger – men er testen en succes, vil Singapore udbrede konceptet til andre dele af landet.

Den kender vi da …

Robotten, der skal slippes løs uden line, lyder kælenavnet “Spot” og er skabt af firmaet Boston Dynamics, der i en periode var ejet af Google. Nu ejes firmaet af det japanske konglomerat Softbank Group.

Opmærksomme læsere vil vide, at vi gentagne gange har omtalt robotten, der både kan åbne døre og holde sig på benene under svær mishandling. Robotten er oprindelig skabt til at inspicere byggepladser og lignende.

En ide til at holde besøgstallet på Islands Brygge på et, for myndighederne, tåleligt niveau?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Back to top button