Hovedtelefoner

Bragi The Dash Pro

Er du til lirede ægte trådløse hovedtelefoner, er Bragi The Dash Pro det oplagte valg; et rent overflødighedshorn af teknologi, lige til øregangen.

Bragi The Dash Pro er de overlegent mest avancerede – og dyreste – ægte trådløse hovedtelefoner, vi har haft på testbænken. Bragi kalder dem selv for “computere i øret” og den beskrivelse er ikke helt ved siden af. Dash Pro er simpelthen et overflødighedshorn af teknologi. Ikke alene er de proppet til randen med regnekraft og sensorer, der måler stort set alle parametre under træning – de er også udstyret med en såkaldt 4D-menu, der kan styres ved hjælp af bevægelser med hovedet. Og så er der i øvrigt indbygget 4 gigabyte hukommelse til musik, så du kan lade mobiltelefonen blive derhjemme, når du tager på løbetur.

Der er automatisk aktivitetstracking, audio transparans (“passthrough”) der styres med et swipe, mulighed for at lave direkte oversættelser mellem 40 sprog i realtid, via app’en iTranslate og en masse andre lækkerier – nævnte jeg, at de er vandtætte og kan bruges til svømning? Heldigvis har Bragi bygget et ordentligt batteri ind i krabaterne, så de kan klare sig i op til fem timer på en opladning – og op til 30 timer, hvis man suger batteriet i opladeræsken fladt.

Dur de til noget?

Kort sagt: Ja. Men der er også brok og ting, der ikke fungerer helt så gnidningsfrit som det burde. En ting er pasformen. Bragi har puttet hele syv forskellige tips med i æsken, men ingen af dem passede denne anmelders ører; det var først, da jeg satte et sæt af comply-skum fra et andet sæt hovedtelefoner på Dash Pro, at hovedtelefonernes lydmæssige evner åbenbarede sig. Det er simpelthen af yderste vigtighed, at de sidder perfekt i øret – og det er ret generelt for hovedtelefonerne i denne test.

Bragi The Dash Pro

Lydkvaliteten til musik er i den bedre ende, men Bragi The Dash Pro kan ikke følge med Beoplay E8, der simpelthen er eminente til musik. Ærgerligt nok har Bragi ikke gjort det muligt at ændre equalizerindstillinger, ligesom volumen generelt er en kende for lav – sandsynligvis for at spare batteri. Igen er det vigtigt, at propperne slutter tæt, så udenomsstøj lukkes ude. Og har du brug for at kunne høre, hvad der foregår i verden, aktiveres audio transparens nemt med et swipe på den venstre prop. Skruer du for højt op for volumen, er der tendens til en hvid støj.

Liret 4D-menu

De indbyggede bevægelsessensorer gør det muligt at betjene Bragi The Dash Pro ved at bevæge hovedet. Nik for at besvare opkald eller ryst på hovedet for at afvise et opkald. Smart. Og det fungerer. Det samme gør den pudsige 4D-menu, der aktiveres ved at nikke og kigge op; herefter kan du ved at dreje hovedet i forskellige grader markere funktioner (en kvindestemme fortæller hvilke) og vælge dem ved at nikke. Men er du typen, der synes det er grænseoverskridende at tale til din digitale assistent (The Dash Pro understøtter både Alexa, Siri og Google Assistant), så vil du nok vægre dig ved at virre med hovedet i offentlighed, så menuen er for mig mest til lir.

Det samme er Dash Pro’ens oversættelsesfunktion, der oversælges en smule af Bragi. Der er nemlig ikke nogen speciel software i hovedtelefonerne, det er “bare” et samarbejde med app’en iTranslate, der koster et fast abonnement, hvis man vil bruge den. Den første måned er gratis. Men Dash Pro kan altså ikke noget, som andre producenter ikke kan tilføje, hvis de ønsker det.

Bragi The Dash Pro
Skærmbilleder fra den medfølgende app.

Kan det hele – men ikke bedst til alt

Mere spændende er sportsfunktionerne. The Dash Pro er vandtætte, så de kan bruges til svømning. Jeg smed dem i et glas vand og lod dem ligge en halv time og det tog de kyskøligt. Hovedtelefonerne måler både puls, kadence, hastighed, åndedræt og en stribe andre parametre – og de kan selv “forstå” hvilken aktivitet, du er i gang med.

Bragi The Dash Pro er de mest avancerede hovedtelefoner på markedet. De kan alt det de andre kan – og mere til – men de er ikke bedst på alle parametre. Hvis musik er dit primære fokus, så vælg Beoplay E8. Hvis det er sport, så tjek Jabra Elite Sport. Men vil du have et sæt, der kan det hele, så er det The Dash Pro, du skal gå efter.

Bragi The Dash Pro

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

2.699 kr.

Ikke bedst på alle parametre. Til gengæld kan de det hele – og lidt mere til!

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.