×
Elbiler

Breaking: Uber trækker sig ud af Danmark

“Med den nye politiske aftale om taxiloven ser vi ikke anden udvej end at lukke for kørsel i Danmark.” Sådan skriver den omstridte kørselstjeneste Uber til sine kunder i en mail i dag. Beslutningen er også meldt ud på et pressemøde.

Lukningen sker, som skrevet, som en reaktion på en ny taxalov, der blandt andet krævede, at Uber-bilerne skulle have både taxametre og sødefølere monteret. Den nye taxalov blev vedtaget af regeringen i samarbejde med Dansk Folkeparti, SF, De Radikale og Socialdemokratiet for en måned siden.

“Vi håbede til det sidste, at loven ville tage højde for ny teknologi, så de biler, der allerede kører på vejene, kan bruges til kørselstjenester som Uber. Men, som loven tegner nu, bliver der trukket krav om forældede tekniske løsninger ned over hovedet på chauffører, der tilbyder kørsel i deres egne biler,” skriver Uber videre.

Uber lukker ned i Danmark den 18. april 2017 kl. 12.00. Firmaet fortsætter dog med at drive et udviklingscenter i Aarhus.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.