TeknologiTophistorie

Brugerne af NemID er mere tilfredse end nogensinde før

Ny undersøgelse viser, at vi danskere er stadigt mere tilfredse med NemID – og er blevet mere trygge ved at bruge løsningen.

Trods eksempler på, at NemID misbruges af it-kriminelle, er vi danskere blevet både gladere og mere trygge ved at bruge løsningen. Det viser en ny undersøgelse, der er gennemført på vegne af Digitaliseringsstyrelsen og Nets.

Målingen viser, at 94 procent af de adspurgte er enten ”meget tilfredse” eller ”tilfredse” med NemID. Sammenlignet med imagemåling i 2019 er tilfredsheden steget med fire procentpoint.

Tilliden til løsningen er også blevet større, hvor 89 procent har tillid til NemID i høj eller meget høj grad i dag. Det er det højeste niveau, siden Nets og Digitaliseringsstyrelsen begyndte at foretage imagemålinger i 2011, og generelt er tilliden høj på tværs af alle aldersgrupper. Hele 88 procent oplever, at NemID er en sikker digital adgang til eksempelvis selvbetjeningsløsninger mod 78 procent i 2019.

– Vi er meget glade for at se, at borgerne fortsat er tilfredse med NemID og føler sig trygge ved at benytte løsningen. Det er især glædeligt, at de positive tal har været støt stigende i de ti år, hvor NemID har eksisteret, fortæller Adam Lebech, der er vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen.

Stor fremgang for NemID nøgleapp

NemID blev lanceret i 2010. I 2018 lancerede styrelsen, i samarbejde med Finans Danmark, NemID nøgleapp, der siden er blevet downloadet af mere end 3 millioner danskere. Undersøgelsen viser, at hele 99 procent af de adspurgte er tilfredse med nøgleapp’en.

Den høje tilfredshed skyldes især, at mange finder den praktisk og let at bruge, og samtidig risikerer de ikke at løbe tør for nøgler. Brugerne ser nøgleappen som en tryg løsning, og tilliden til nøgleappen er ligeledes på højde med tilliden til nøglekortet.

I sommeren 2022 er det planen, at NemID afløses af NemLog-in og MitID. Førstnævnte er en erhvervsløsning, mens MitID er den borgervendte del. Oprindeligt var planen, at NemLog-in skulle være klar til brug den 30. september 2021, men en forsinkelse betyder, at projektet ventes færdiggjort den 1. juli 2022.

Om undersøgelsen …

Undersøgelsen er gennemført for personer i alderen 18 år+. Målgruppen svarer til ca. 4,6 millioner borgere i Danmark. Der er gennemført 1500 interviews i målgruppen, som er repræsentativ for den danske befolkning på køn, alder og geografi. Undersøgelsen er gennemført af Peytz & Co. på vegne af Digitaliseringsstyrelsen og Nets. Hele undersøgelsen kan hentes her (PDF, åbner i ny fane).

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.