×
TeknologiTophistorie

NemID-afløser forsinkes i 9 måneder

NemID's afløser, NemLog-in, bliver forsinket med 9 måneder og kommer først i sommeren 2022, fortæller Finansminister Nicolai Wammen.

Endnu et statsligt it-projekt må melde om forsinkelser. COVID-19-problemer hos Nets Danid betyder nu, at afløseren for NemID, kaldet NemLog-in, forsinkes i 9 måneder. Det oplyser Finansminister Nicolai Wammen ifølge Version2 i en orientering til Folketingets Finansudvalg.

Oprindeligt var planen, at NemLog-in skulle være klar til brug den 30. september 2021, men forretningen er nu, at projektet er færdiggjort den 1. juli 2022.

“Ændringen skyldes, at projektet har været præget af en række forsinkelser hos le- verandøren, som har resulteret i re-planlægning flere gange. Leverandøren havde bl.a. planlagt at mitigere forsinkelsen med en omfattende opmanding, som dog måtte udsættes på grund af COVID-19. Forsinkelserne kan således dels tilskrives COVID-19, dels andre forhold hos leverandøren,” skriver Finansministeren.

NemLog-in er en såkaldt Single Sign On-løsning til det offentliges selvbetjeningsløsninger. Løsningen eksisterer allerede, men det er version 3, som skal erstatte NemID. Et vigtigt mål for NemLog-in er at øge brugervenligheden særligt for erhvervsbrugerne.

Den borgervendte del af NemID udbydes parallelt og får navnet MitID, og da der er tætte grænseflader mellem de to løsninger, vil videreudviklingen af NemLog-in3 ske i tæt samarbejde med MitID-projektet, oplyser Digitaliseringsstyrelsen.

Da Digitaliseringsstyrelsen lancerede udbuddet, blev kontrakten vurderet til en værdi af 250 millioner kroner. Den samlede projektøkonomi er i dag 319 millioner kroner, skriver Version2.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.