×
ElbilerTophistorie

Clever åbner første lynladestation i Hovedstaden næste år

Clever har fået godkendt deres første urbane lynladestation på Frederiksberg. De næste år følger yderligere 6.000 ladepunkter i Hovedstaden.

Som vi kunne fortælle forleden, vil ladeoperatøren lever i løbet af de næste fire års tid opsætte mere end 10.000 nye ladepunkter rundt om i Danmark. I dag kan selskabet så dele placeringen af deres første lynlader i Hovedstaden; den kommer til at stå ved Frederiksberg Rådhus, og Clever forventer, at den vil være klar i løbet af sommeren 2021.

– Vi er rigtig glade for, at Frederiksberg Kommune er klar til at give kommunens lademuligheder et solidt skub i den rigtige retning. Den nye ladestation, der kommer til at ligge lige ved rådhuset, har kapacitet til omkring 900 opladninger om ugen, så alene med denne lynladestation vil elbilisterne opleve, at det bliver nemmere og hurtigere at få ladet bilen op, siger Clevers direktør, Casper Kirketerp-Møller.

Også formanden for By- og Miljøudvalget i Frederiksberg Kommune, Jan E. Jørgensen, er begejstret for de nye lademuligheder, der er på vej til kommunen.

– Jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes i et samarbejde at finde en god placering for lynladestationen – den første i et tættere bebygget område i Danmark. Det er med til at indfri vores målsætning om at være Danmarks elbilby nr. 1 og vores mål om, at der max må være 250 meter til en offentligt tilgængelig ladestation på Frederiksberg, siger Jan E. Jørgensen.

Clever fortæller, at de vil etablere yderligere 6.000 nye, offentlige ladepunkter i Region Hovedstaden i løbet af de næste fem år.

Derudover 1.000 i henholdsvis Region Sjælland og yderligere 1.000 i Region Midtjylland. I alt skal antallet af ladepunkter udvides med 10.000 inden udgangen af 2025.

Yderligere fakta …

  • Den nye lynladestation ved Frederiksberg Rådhus vil have fire lynladepunkter og kunne foretage omkring 47.000 opladninger på et år. Det svarer til omkring 900 opladninger om ugen. Lynladestationen forventes at stå klar i løbet af sommeren 2021.
  • Lynladestationens design har vundet både danske og internationale priser for sin vision om at skabe en meningsfuld pause, mens ens egne og bilens batterier oplades.
  • Normal- og hurtigopladning går op til 50 kW, mens lynopladning i dag går op til 350 kW.
  • Clever har i dag opsat omkring 620 ladepunkter i Region Hovedstaden. Clevers ambition om at etablere omkring 6.000 nye, offentlige ladepunkter i regionen inden udgangen af 2025 svarer altså til næsten en tidobling.
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.