ElbilerTophistorie

Gennembrud: Ladeoperatører går sammen

Ni ladeoperatører indgår samarbejde, der skal sikre 23.000 ladestandere i 2025 og adgang på tværs af ladenetværk.

Ni af de danske ladeoperatører går nu sammen om at sikre, at der vil være 25.000 ladestandere tilgængelig i Danmark om fire år. Et stort gennembrud, der samtidig vil sikre, at kunderne kan lade på tværs af netværk – og at samtlige ladestandere vil kunne ses i operatørernes egne apps. Betaling bliver også nemmere end i dag.

Aftalen kan nærmest sammenlignes med teleselskabernes roaming, der gør det muligt at bruge andre selskabets master uden bøvl.

– Vi ved, at det er afgørende for valget om at købe en elbil, at det skal være let. Denne aftale sikrer meget mere ladeinfrastruktur i hele landet, og forbrugerne kan nemt oplade ved alle ladestandere uanset kundeforhold, siger Lærke Flader, branchechef i Dansk Elbil Alliance, til Ritzau.

Hun fortæller videre, at aftalen forpligter de ni udbydere på, at der skal være ladestandere nok i forhold til udviklingen i antallet af elbiler. Og at kunderne skal kunne betale for ad hoc-opladning med kreditkort gennem en app.

– Det er glædeligt, at branchen nu fjerner barrierer og gør det nemmere at være elbilist med mange flere ladestandere og nem og åben adgang til ladenetværket, siger chefkonsulent i FDM Ilyas Dogru til nyhedstjenesten.

Selv om samarbejdet er åbent for nye operatører, er der i skrivende stund er følgende ni ladeoperatører med i aftalen:

  • Clever
  • Eon
  • Ionity
  • Aura Energi
  • EVBox
  • Flexcharge
  • Sargo
  • Spirii
  • Zapp Mobility

Desuden er dagligvarekæden Lidl involveret, ligesom der er tilknytte eksperter fra DTU, Danmarks Tekniske Universitet. Det er, med andre ord, en ret ambitiøs aftale.

Der er i øjeblikket omkring 4.000 ladestandere i Danmark. Målet er, at der i 2025 skal være 23.000, hvoraf de tusinde bliver lynladere, 2.000 hurtigladere og 20.000 normalladere. Et hundrede af lynladere skal målrettes områder uden for de store byer og væk fra motorveje.

Brancheaftalen, Brancheaftale om et enkelt og sikkert ladenetværk i hele Danmark, kan hentes her (PDF, åbner i ny fane). Den er, ifølge pressemeddelelsen, det første skridt i en proces, der skal gøre det nemmere at være elbilister i Danmark.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.