×
ElbilerTophistorie

Clever sætter turbo på lynladning langs motorvejene

Ladeoperatøren vil tænde for 750 nye lynladepunkter inden årets udgang. Heraf bliver mere end 500 stillet op langs motorvejene.

Det skal være slut med at bekymre sig om manglende strøm på elbilen, når turen går tværs over landet. Det mener Clever, der melder ud, at de intensiverer udrulningen af mulighed for lynladning langs motorvejsnettet i Danmark. 

Allerede inden året er omme, forventer ladeoperatøren at have idriftsat 750 offentlige lynladepunkter. 70 procent – altså mere end 520 – kommer til at være langs motorvejene.

– Lige nu er der for få lynladestationer i landet og for langt mellem dem. Der for sætter vi nu fart på udrulningen af ladepunkter langs motorvejsnettet, fortæller Clevers direktør, Casper Kirketerp-Møller, i en pressemeddelese.

I dag tilbyder Clever lynladning på stationer ved syv byer, nemlig Køge, Odense, Esbjerg, Thisted, Vejle, Nørresundby og på Frederiksberg.

Inden årets udgang forventer ladeoperatøren at have sat strøm til yderligere 11 lynladestationer. De kommer til at ligge i Pårup, Purhus, Nykøbing Mors, Randers, Aabenraa, Maribo, Nørre Alslev, Rønnede, Ringsted, Ballerup og Hans Knudsens Plads i København.

På udkig efter flere lokationer

Samtidig fortæller Clever, at de er på udkig efter nye steder, der kan styrke ladeinfrastrukturen rundt om i landet:

– Det skal være nemt at køre elbil, og derfor er vi på udkig efter flere placeringer for vores lynladestationer. Også dem, hvor der allerede er en tankstation. Rigtig mange tankstationer ligger ved gode trafikale knudepunkter, og der ligger en synergi i at omdanne dem til gavn for elbilisterne, så folk fortsat kan lade der, hvor de er, siger Casper Kirketerp-Møller.

– Vi skal alle sammen før eller siden vinke farvel til de fossile biler, så hvorfor ikke lade os samarbejde om at få omdannet de gode lokationer til lynladestationer med grøn natur og meningsfulde pauser.

Læs mere: Ny kæmpe lynladestation med grøn café.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.