fbpx

 

 

 

 

ElbilerTophistorie

Spadestik til Danmarks største lynladestation

Tirsdag tages første spadestik til Danmarks største lynladestation. Den får plads til 28 elbiler på samme tid og står færdig næste år.

Der bliver rig mulighed for elbilist-komsammen, når Danmarks største lynladestation åbner på Fyn til næste år. Det første spadestik tages i morgen, tirsdag, og når stationen står færdig i første kvartal næste år, vil 28 elbiler kunne lade op på samme tid. Med lynopladning bliver det muligt at lade selv fremtidens elbiler op på bare 15-30 minutter, lover Clever, der står bag byggeriet.

Clever har tidligere oplyst til iNPUT, at stationen bliver forsynet med ladepunkter, der har op til 300 kW i stikket.

Artiklen fortsætter efter annoncen

– Lynladestationen bliver et vigtigt knudepunkt, som kommer til at binde ladeinfrastrukturen sammen i Danmark. Selvom hjemmeopladning er rygraden i ladenetværket, så skal vi også sørge for, at danskerne trygt kan køre både korte og lange ture i deres elbiler. Og når det gælder de lange ture, så er det vigtigt med lynopladning, så opladningen ikke tager længere tid, end det tager at trække frisk luft, strække benene og nyde de smukke opgivelser, siger Mette Nøhr, der er Chief Experience Officer og ansvarlig for kundeoplevelsen på lynladestationerne hos Clever.

Danmarks største lynladestation bliver bygget lige ved motorvejen ved Odense SØ afkørsel 50. Den opføres naturligvis i det let genkendelige design, der er udviklet samen med arkitektvirksomheden Cobe. Målet er at skabe et sted, hvor elbilisterne kan nyde omgivelserne.

– Vi vil skabe en grøn og rolig oase, hvor elbilisterne får lyst til at stige ud af bilerne og nyde planter, blomster og træer. På den måde skal ladestationen også være med til at stimulere sanserne hos alle, der besøger stationen, så også elbilisterne kan lade batterierne, mens bilen lynlader til resten af turen, siger Mette Nøhr.

Til åbningen den 10. august vil der være taler fra Odense Kommunes borgmester, Peter Rahbæk Juel, by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt og Chief Experience Officer Mette Nøhr fra Clever, inden de tre i fællesskab vil sætte skovlen i jorden og markere byggeriets start.

– Odense har en ambition om at være klimaneutrale i 2030, og derfor er det helt afgørende, at vi lykkes med meget stor omlægning fra fossilt drevne biler til elbiler i Odense. Det kan kun lade sig gøre, hvis vi har rigtig gode lademuligheder. Derfor er jeg glad for, at den nye lynladestation i Odense snart kan bidrage til bedre oplevelser for de lokale og besøgende elbilister, siger borgmester i Odense Kommune Peter Rahbæk Juel (S).

Artiklen fortsætter efter annoncen

Clever tilbyder i dag opladning på mere end 2.000 åbne, offentlige ladepunkter i hele landet, og inden udgangen af 2025 vil Clever etablere over 10.000 nye, offentlige ladepunkter i Danmark. Alene i 2020 installerede Clever flere end 15.000 ladebokse hos privatpersoner og virksomheder fordelt i hele landet. Clever er ejet af de andelsejede energi- og fibernetkoncerner Andel (94,9 procent) og NRGi (5,1 procent).

Herunder ses programmet for dagen:

12.50-13.00: Ankomst
13.00-13.05: Velkomst ved CXO hos Clever, Mette Nøhr
13.05-13.10: Tale ved borgmester i Odense Kommune, Peter Rahbæk Juel (S)
13.10-13.15: Tale ved rådmand for By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune, Christoffer Lilleholt (V)
13:15-13:20: Første spadestik tages i fællesskab af Peter Rahbæk Juel, Christoffer Lilleholt og Mette Nøhr

Artiklen fortsætter efter annoncen Disney+
Back to top button