×
Fremtidens HjemTophistorie

Cota oplader alle dine enheder trådløst

Cota fungerer ligesom wifi og Bluetooth og kan oplade alle hjemmets enheder uden brug af kabler.

Forestil dig at træde ind af døren derhjemme og din mobiltelefon automatisk begynder at oplade. Gennem luften. Det er hvad den nye Cota by Ossia lover. I første omgang lanceres teknologien i et overvågningskamera, der så hverken skal bruge kabel til data eller strøm.

Det er franske Archos, som nogen måske husker fra små håndholdte MP3- og videoafspillere, der har favnet Cota-teknologien. De viste produktet frem på CES-messen i sidste uge, men den kommer først ud til forbrugerne senere i år. Der er også planlagt en enhed, der kan kontrollere luftkvaliteten i hjemmet med trådløs opladning.

Ossia fortæller i en video, at teknologien kan lade stort set alle enheder op. Altså så længe de er udrustet med en speciel chip. Chippen er så klejn, at selv almindelige AAA-batterier vil kunne udstyres med den og genoplades trådløst.

Cota
Cota Charger fungerer efter samme principper som en wifi-router.

Chippen får strøm via en routerlignende enhed og ifølge videoen benytter Cota de samme frekvenser som wifi og Bluetooth.

Der er i virkeligheden ingen begrænsninger på, hvordan den trådløse opladning kan integreres, mener Ossia. De forestiller sig, at Cota Charger-enheden kan monteres i kontorer, caféer og endda i tog.

Skandinavisk møbelfirma er med

Ifølge Doug Stovall, administrerende direktør i Ossia, har de også indgået en aftale med “en stor skandinavisk møbelproducent”. Han vil ikke nævne navne, men fortæller, at de arbejder på at bygge teknologien ind i et bord. Bordet vil kunne bruges på eksempelvis caféer, hvor kunderne vil kunne lade mobilen op trådløst.

I videoen herunder forklarer Ossia om både teknologien og mulighederne. Du kan også se mere på deres hjemmeside.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.