×
TeknologiTophistorie

Dansk politi får lov at bruge ansigtsgenkendelse

Efter vellykkede forsøg har Politiet nu permanent fået lov til at benytte ansigtsgenkendelse i sager mod seksuelt misbrug af børn.

Politiet har fået et nyt våben til efterforskning af visse forbrydelser, nemlig ansigtsgenkendelse. Det skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse. Den permanente tilladelse er givet, efter at National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) sidste år kørte et vellykket forsøg med teknologien.

NSK har til brug for forsøget udviklet en applikation med ansigtsgenkendelsesteknologi, som politiet har anvendt til at sammenholde billeder af et offer med billeder fra politiets billeddatabase eller med billedmateriale fra en konkret sag. Denne software skal nu implementeres på tværs af landets politikredse.

Der er dog restriktioner for brugen af teknologien. Der må udelukkende bruges ansigtsgenkendelse i sager, hvor man skal identificere børn, der udsættes for seksuelt misbrug samt sager om igangværende overgreb og videre distribution af materiale.

Justitsminister Peter Hummelgaard siger:

– Seksuelt misbrug af børn er noget af det mest afskyelige og grusomme, der findes. Jeg er derfor meget tilfreds med, at der nu iværksættes et arbejde, som skal gøre det muligt for politikredsene at bruge digital offergenkendelse. Det er et vigtigt redskab i kampen for at beskytte vores børn og unge mod overgreb.

I 2023 modtog dansk politi 10.287 underretninger om seksuelt misbrug af børn alene fra den amerikanske organisation National Center for Missing & Exploited Children (NCMEC). Det er en stigning fra 7.573 underretninger i 2022.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.