TeknologiTophistorie

Danske Bank åbner Dankortet for Apple Pay

Danske Bank giver Apple Pay en ordentlig appelsin i turbanen; åbner for at Dankort kan bruges med Apples betalingstjeneste.

Apple Pay har lige fået en håndsrækning fra Danske Bank, der åbner for at Dankortet kan knyttes sammen med Apples mobile betalingsløsning. Det kan gøre løsningen til den klare danske vinder af betalingskrigen, mener analytiker.

“Når implementeringen er på plads, betyder det, at Danske Banks kunder får mulighed for at betale med deres Dankort, når de bruger Apple Pay, mens butikkerne får mulighed for at trække det betalte beløb på Dankort-delen af kundernes Visa/Dankort,” skriver Danske Bank.

Hidtil har det kun været muligt at benytte Apples betalingsløsning ved at tilknytte et Mastercard eller Visa-delen af Visadankortet. Men ved at trække beløbet fra Dankort-delen bliver det billigere for butikkerne, der ikke skal betale det dyrere Visa-gebyr – og det kan lokke flere butikker til at tage imod Apple Pay.

– Vi ser, at kunderne i stigende grad ønsker at benytte sig af mobile betalingsløsninger som Apple Pay. Med denne aftale sikrer vi, at de butikker, som ikke har en aftale med Visa og Mastercard, også kan tage imod Apple Pay fra Danske Banks mange kunder med Dankort eller Visa/Dankort, siger Dennis Kristjansen, Head of Everyday Banking Individuals i Danske Bank.

– Lige nu ser det ud til, at Apple Pay ligner en kæmpe vinder på det danske betalingsmarked, da de har en markedsandel op mod de 70 procent på mobiltelefoner, siger Lars Andreas Hansen, der er partner i Bank Brokers, der rådgiver butikker om betalingsmetoder, til Børsen.

Aftalen træder i kraft ved årsskiftet. Danske Bank er den første danske bank, der tilbyder at knytte Dankortet sammen med Apple Pay og ifølge Børsen er der ikke umiddelbare planer om at andre banker vil følge efter.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.