×
TeknologiTophistorie

Danske medier går i kødet på OpenAI

Den danske mediebranche truer med at sagsøge OpenAI, hvis der ikke falder betaling for de nyheder, der bruges til at træne ChatGPT.

De danske medier vil have betaling for de nyheder, der bruges til at træne OpenAIs sprogmodel ChatGPT. Tidligere har OpenAI indgået aftaler med internationale mediehuse og nu vil de danske også have en bid af kagen. Alternativet er en retssag, truer Danske Pressepublikationers Kollektive Forvaltningsorganisation, DPCMO.

– Vi vil gerne have betaling for vores arbejde, som bliver brugt til at træne deres model, siger Karen Rønde, adm. direktør i DPCMO til amerikanske Wired.

Organisationen repræsenterer 99 procent af de danske medier, herunder DR og TV 2. Hun tilføjer, at organisationen har planer om at sagsøge, hvis der ikke opnås en aftale inden for det næste år.

Kravet kommer efter at OpenAI tidligere i år har indgået en række aftaler med internationale mediehuse som Financial Times, The Atlantic, Axel Springer, Le Monde og spanske Prisa.

Efter at have mødt OpenAI tidligere på året, siger Rønde til Wired, at hun har det indtryk, at Danmark ikke var en topprioritet. “Det blev gjort klart, at fokus var aftalerne i Tyskland, Frankrig, Spanien og selvfølgelig de amerikanske,” siger hun. “Der er så mange indholdsskabere i alle de andre territorier, og de står nu tilbage med ingenting”.

Karen Rønde har kontaktet OpenAIs hollandske advokat og oplyst om den danske lov om ophavsret. Hun oplyser, at hun stadig venter på svar.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.