ElbilerTophistorie

Danske Spirii vil være Europas største ladeoperatør

En større kapitalindsprøjtning i ladeoperatøren Spirii betyder, at selskabet kan føre sin drøm om ekspansion i Europa ud i livet.

Ambitionerne fejler ikke noget hos den bare halvandet år gamle danske ladeoperatør Spirii. Det gør pengetanken i øvrigt heller ikke – lige i øjeblikket. Selskabet vil være den førende udbyder af elbil-opladning i hele Europa, og en investeringsrunde har sikret selskabet 70 millioner kroner, der skal bruges på at kone nærmere drømmen.

Spirii regner med at tredoble antal kunder og omsætning bare i 2021 og gennem strategiske partnerskaber vil selskabet udvide det offentlige og semi-offentlige ladenetværk betydeligt i både Danmark og resten af Europa. Selskabet har allerede gennem eksisterende partnerskaber planer om at etablere langt over 10.000 offentlige ladepunkter i Danmark indenfor de næste 5 år og regner med at dette tal fordobles gennem nye partnerskaber. 

– Med investeringen vil vi vise, at vi ikke kun i Danmark, men også i resten af Europa, kan blive den ledende platform for ladeinfrastruktur og at vi gennem vores partnerkoncept kan sikre den nødvendige udbygning af det offentlige og semi-offentlige ladenetværk, siger Tore Harritshøj, der er administrerende direktør for Spiri.

Han tilføjer, at Spirii allerede har taget de første skridt mod selskabets europæiske gennembrud og engageret de første kunder i Tyskland.

Spirii
Adm. direktør Tore Harritshøj og eMobility-chef Torben Fog fra Spirii.

Spirii blev grundlagt i efteråret 2019 af Tore Harritshøj og Torben Fog, der begge har en fortid hos energikæmpen E.ON. Opkomlingen skulle “være et dynamisk modsvar til de dominerende kræfter, der herskede på lademarkedet”.

– Visionen med Spirii var fra dag ét at frigøre lademarkedet og åbne op for, at flere aktører – uanset branche, kan tage del i en af vor tids største transformationer – elektrificering af transporten. Vi ser ind i et paradigmeskifte på lademarkedet og det skifte vil vi drive, fortæller Tore Harritshøj.

På de halvandet år, selskabet har eksisteret, har Spirii udvidet ved hjælp af operatør-partnere som FDM, Aura Energi, EWII, Merkur Andelskasse, Sustain Solutions, By og Havn, taxiselskabet Viggo samt flere danske kommuner og regioner.

De 70 millioner kroner kommer primært fra kapitalfonden Nordic Alpha Partners, der nu indtræder i selskabet som ledende investor sammen med energiselskabet AURA Energi.

Fakta om Spirii

  • Spirii er en dansk eMobility softwareplatform og ladeoperatør med rødder i bl.a. E.ON, Clever, Tesla og Green Mobility.
  • Selskabet blev stiftet i efteråret 2019 af Tore Harrtitshøj og Torben Fog.
  • Ejerkredsen består af Tore Harritshøj, Torben Fog, AURA Energi og Nordic Alpha Partners.
  • Spiriis ”Conncted By” løsning er en full-service platformsløsning med hardware integration og styring, installation, opladning og betaling.
  • Selskabet har sammen med partnere etableret mere end 370 offentlige ladepunkter og udvider løbende deres offentlige ladenetværk.
  • Spirii sælger også turn-key løsninger til virksomheder, boligforeninger, kommuner og regioner.
  • Spiriis app ”Spirii Go” tilbyder opladning og roaming i hele Europa – www.spirii.dk/spiriigo.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.