ElbilerTophistorie

Danskerne vil have plugin-hybrider i stedet for elbiler

To måneder i træk har plugin-hybriderne sat salgsrekord herhjemme og stod i juli for 13,4 procent af det samlede bilsalg. Samtidig dykker salget af elbiler.

Selv om opladning pirrer, er danskerne ikke klar til at slippe de fossile brændstoffer helt endnu. Ser man bort fra en enkelt måned, er de rene elbiler konsekvent blevet udkonkurreret af plugin-hybrider gennem 2020. Faktisk har plugin-hybriderne sat salgsrekord to måneder i træk, viser de seneste opgørelser fra De Danske Bilimportører, og i den forgangne måned stod plugin-hybriderne for 13,4 procent af det samlede bilsalg herhjemme. Bare 2,6 procent af bilerne var rent elektriske.

De seneste to måneders kvantespring for plug-in hybridsalget skyldes i høj grad den nye Ford Kugas popularitet, oplyser Bilimportørerne. Alene i juli måned kørte der 1.660 nyregistrerede Ford Kuga ud fra forhandlerne – og var dermed juli måneds mest solgte personbil i Danmark.

Den positive udvikling afspejler sig også i År Til Dato-regnskabet, som ligger 248,8 procent over niveauet for samme periode af 2019. Danmark er indtil videre blevet 7.091 plugin-hybridbiler rigere i 2020, hvor der blev solgt 2.033 plugin-hybrider sidste år.

Den næstmest populære plugin-hybrid er Mitsubishi Outlander, der er blevet solgt i 860 eksemplarer i årets første syv måneder, mens Kia Ceed og Kia Niro også begge kan bryste sig af 500+ solgte eksemplarer.

Juli blev i det hele taget en god måned for det danske bilsalg. Der kom 18.952 nye personbiler ud på de danske veje, hvilket er 13,4 procent flere end i juli 2019. Det er en markant fremgang, når man sammenligner med salget i juni og maj, der var henholdsvis 13,4 og 40,1 procent lavere end i de samme måneder af 2019. 

Elbilerne kæmper stadig for at gøre sig bemærket. Elbilsalget steg godt nok med 84,9 procent i forhold til samme måned sidste år – men det skyldes at salget i juli sidste år var endnu mere horribelt. Der kørte bare 488 nye elbiler ud fra forhandlerne i juli måned i år mod 264 sidste år.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.