×
Gadgets

Denne Audi kører på luft og vand

Johanna Wanka er både tysk forskningsminister og forsker. For nylig havde hun fornøjelsen af at tanke sin Audi A8 3.0 TDI med det første parti af syntetisk diesel, lavet i Dresden som et pilotprojekt finansieret af Audi og firmaet Sunfire. Det syntetiske diesel – “e-diesel” er fuldstændig kuldioxid-neutralt, da den kuldioxid, der bruges til fremstillingen er taget fra luften.

Udfordringen for Audio og Sunfire er at produktionen af e-disel er både omfattende og energikrævende, og før brændstoffet kan nå forbrugerne, må processen strømlines.

Audi hævder, at de har i pilotprojektet i Dresden har udviklet en teknologi med el fra vind og sol, der kan inddrive godt tre tons kuldioxid om dagen. Det giver omkring 600 liter syntetisk brændstof – en dråbe i havet.

Den tyske regering ser store muligheder i projektet og støtter op om det:

“Hvis vi kan gøre brug af CO2 som råmateriale, kan vi skabe et afgørende bidrag til klimabeskyttelse og effektiv udnyttelse af ressourcerne, og sætte de grundlæggende elementer i den “grønne økonomi”på plads,” siger Johanna Wanka i en pressemeddelelse.

Herunder et diagram, der viser hvordan produktionen af e-diesel foregår.

Et diagram fra Audi, der viser hvordan produktionen af e-diesel foregår.
Et diagram fra Audi, der viser hvordan produktionen af e-diesel foregår.
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.