×
Teknologi

Officielt: Apple tester selvkørende bil

Det er to år siden de første rygter om Apples kærlighedsaffære med biler dukkede op og nu har Business Insider konkret nyt i sagen. Apple har nemlig søgt om – og fået lov til – at teste selvkørende biler i Californien.

Ifølge nyhedstjenesten er nyheden et bevis på to års rygter om Apples involvering i selvkørende biler. Men det er endnu uvist om Apple vil lave sin egen elektriske bil, eller om de vil koncentrere sig om bilens software.

I tilladelsen står der nemlig, at den gælder tre biler af mærket Lexus (RX450h) og seks kørere.

Apple selv har naturligvis nægtet at kommentere sagen.

Alle de store tech-virksomheder i Silicon Valley roder med selvkørende biler, deriblandt både Google, Uber og Tesla. Prototyper af bilerne er et ikke sjældent syn på gaderne i og omkring San Francisco.

Igennem to år har der gået rygter om “Projekt Titan”, som Apple bil-projekt hedder, men først med godkendelsen her er projektet officielt bekræftet.

Ifølge rygterne har Apple sat omkring tusind mand på Projekt Titan i et selvstændigt firma beliggende i Sunny Vale. Apple har blandt andet “stjålet” medarbejdere fra Tesla. Og sidste sommer hentede Apple ex-hardwarechefen Bob Mansfield tilbage til firmaet for at reboote Projekt Titan. Siger rygterne.

Lexus RX450h som Apple har fået godkendt til testkørsler med selvkørende software.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.