Elbiler

3D-printet elbil kan købes for 60.000 kroner

Ifølge planen skal den sælges i Europa allerede i april 2019.

Mikrobiler er populære. Men hvad med en 3D-printet mikrobil, der kører på el? Det er ideen bag LSEV-bilen der netop er blevet præsenteret af to kinesiske firmaer. Tanken er, at eventuelle købere skal bestille bilen direkte hos fabrikken – ingen fordyrende mellemled. Og ifølge planerne vil den kunne købes “i Europa” allerede om et år, nemlig i april 2019. Om det indbefatter Danmark vides endnu ikke.

LSEV er, med sin topfart på knapt 70 kilometer i timen og aktionsradius på 149 kilometer, mest interessant i byerne. Den er også nem at parkere, da den er fysisk mindre end for eksempel en Smart ForTwo. Der er også kun plads til to passagerer i LSEV.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Består af bare 57 dele

Bilen består af bare 57 dele. Af synlige dele er det kun chassis, sæder og glas der ikke produceres af en 3D-printer, hævder firmaet XEV, der har bygget bilen sammen med Polymaker. Det tager tre dage at producere bilen, fra ordren kommer ind til den er køreklar. De 3D-printede materialer inkluderer forbedret nylon, PolyLactic Acid, PLA, og en gummilignende termoplastisk polyurethan.

I tanke og koncept minder LSUV en del om den svenske elbil Unity, der blev realiseret i slutningen af sidste år. Unity kan købes for omkring 150.000 kroner, men har længere rækkevidde på hele 300 kilometer. Men så er den ikke 3D-printet …

I videoen ovenfor kan du se en introduktion af LSEV og et interview med skaberne af bilen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.