Elbiler

Hondas elbiler skal oplades på 15 minutter

I 2022 vil Hondas biler kunne oplades på bare et kvarter, takket være nye batterityper.

En elektrisk bil bliver først for alvor sjov, når den kan oplades lige så hurtigt, som man kan fylde benzintanken på en traditionel bil. På det punkt er Honda temmelig ambitiøse – de hævder, at de i 2022 vil lancere elektriske biler, der kan køre 240 kilometer på et kvarters opladning. Honda er kommet sent ind i kampen om de elektriske biler. De første to modeller er under produktion og forventes at komme på de europæiske veje i løbet af 2019.

Ovenfor en video med Hondas seneste elektriske konceptbil, Honda Sports EV.

For at kunne opnå den hurtige opladetid vil Honda udvikle en ny type batteri med høj kapacitet. Samtidig vil bilen blive fremstillet af lettere materialer og være udstyret med bedre strømstyringssystemer, hævder Honda til Nikkei.com.

Hondas elbiler skal udnytte de nye 350kW-ladestationer, der er begyndt at dukke op i disse år. Blandt andet i Tyskland, som vi skrev om i denne artikel: Ny ladestation åbner i Tyskland. Det forventes, at der vil være adskillige tusinde af de nye ladestationer i Europa om et par år.

Til sammenligning leverer Teslas eksisterende lynopladerstationer “bare” 150kW.

Ifølge det japanske analysefirma Fuji Keizai forventes den elektriske andel af bilparken på verdensplan at være 4,6 procent i 2035. I skrivende stund anslås den til at være bare 0,5 procent.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.