×
AnmeldelseHifi

Anmeldelse: Denon CEOL RCDN9

For hardcore hi-fi nørder kan det hverken blive for stort, eller for omfattende. Hvad end minimumskravet er muskel-forstærkere med 200 watt fordelt på 7.1 THX kanaler, eller om højtalerne udskiftes løbende, hver gang en ny model udvikles. Det er til gengæld også temmeligt omkostningsfuldt, hvilket ofte kan være med til at afskrækkede dem der ønsker god lyd indenfor et lavere budget. Denon, der ellers ikke er kendt som det billigste mærke, har med deres alt-i-én stereo minianlæg CEOL RCDN9 et fornuftig svar på tiltalen.

Elegant streaming løsning – med mere
Når Denon mener en alt i én musikløsning med CEOL RCDN9, er det ikke for sjov. Bag det kompakte design, der fås enten i elegant sort eller hvid højglans, tilbyder den lille sag på 3, 2 kg en overraskende bred vifte af muligheder. Udover streaming via Bluetooth (inkl. NFC), Spotify Connect, AirPlay til eksempelvis iTunes og Wi-Fi (samt Ethernet) over eventuelt dit eget NAS musiknetværk, er der også CD-afspiller. Det skal lige siges, at Spotify Connect kun understøttes hvis man har et Spotify Premium-abonnement.

Ud over FM/AM radio, er der dermed også adgang til et utal af internetradio- og DAB-kanaler. Sidst, men absolut ikke mindst, kan det lille anlæg afspille formater som bl.a. MP3, WMA, FLAC 196/24 og AIFF 192/24. Trådløst, eller via USB stikket på fronten, hvad end musikken ligger på din smartphone eller andre enheder. En fin detalje her, er at det er muligt at oplade din telefon, når den er tilsluttet.

Imponerende brugervenlighed
Lige fra udpakning til opsætning, er N9’eren ubehjælpsom nem at arbejde med. Udover højtalere og højtalerkabler, er det alt det der skal bruges i emballagen, for at få systemet køreklart. Opsætningen klarer nærmest sig selv. Man tages i hånden via det skarpe 3-linjers OELD-display på fronten af anlægget, uden at der er de helt store dikkedarer.

Den medfølgende fjernbetjening er nem og overskuelig, og nødvendig ved opsætningen. Herefter kan kontrollen med musikken fungere ved brug af Denons smarte “Hi-Fi remote” app, der kan hentes gratis til Android og iOS. Herfra kan alt fra Spotify til radiokanaler styres overskueligt.

God lyd – som minianlæg
Efter få minutters opsætning, hvis altså højtalerkablerne er skåret til, er vi igang. Udgangseffekten på 65 W er hæderlig, særligt hvis der er sat et par gode højtalere til. Selvom diskanten og mellemtonerne var afbalanceret, var bassen ikke dominerende nok. Det kan til dels reddes med at sætte en subwoofer til, uden at lyden bliver potent.

Med optisk udgang er der mulighed for at bruge N9’eren til ens fjernsyn – dog uden at det bliver det helt store lydoplevelse. Nok er stereo tilstrækkeligt til musik, men når der ikke er mulighed for tilslutning af mere end ét sæt højtalere, skal det absolut heller ikke forventes at den kan fungere godt i andre sammenhæng.

Lækker løsning – for streaming-entusiaster
Denons CEOL RCDN9 er på mange niveauer en fantastisk god løsning. Brugervenligheden er i top, der er adskillige afspilningsmuligheder ud i streaming- og musikformater – og ja, så er den virkeligt en flot lille sag. Som kompakt minianlæg er N9 perfekt til de musikelskere, hvor det hele bare skal virke med det samme. Udgangseffekten på 65 W på to højtalere er formentlig også nok for dem, selvom der ikke kan spilles forfærdeligt meget med musklerne. Knapt 3.500 kroner for et system, der kan så meget som dette, må dog bestemt siges at være pengene værd.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.