×
Disney+StreamingTophistorie

Disney+ slår ned på kontodeling

Fra den 1. november vil Disney+ forbyde kontodeling. Canada bliver det første land, der rammes af de nye strammere regler.

Netflix har gjort det. TV 2 Play har gjort det. Nu strammer Disney+ også skruen mod kontodeling. Fra den 1. november vil tjenesten nemlig ikke længere se igennem fingre med, hvis en adgangskode bruges uden for husstanden.

I første omgang indføres stramningerne i Canada, men det er kun et spørgsmål om tid før de også skyller ind over danskerne. I en mail til canadiske abonnenter skriver Disney:

“Medmindre andet er tilladt af dit serviceniveau, må du ikke dele dit abonnement uden for din husstand. Hvis vi fastslår, at du har overtrådt denne aftale, kan vi begrænse eller afslutte adgangen til tjenesten og /eller tage andre skridt.”

Kampen mod kontodeling sættes i værk efter en decideret kundeflugt fra streamingtjenesten, der har mistede voldsomme otte procent af abonnenterne alene i årets andet kvartal. Det var tredje kvartal i træk, at Disneys kundetal krympede.

I forbindelse med kvartalsregnskabet meddelte Disney+ samtidig, at abonnementsprisen vil stige voldsomt. Den stigning træder også i kraft 1. november.

Læs mere: Disney+ hæver prisen 40% i Danmark.

Netflix har siden foråret scannet for danskere, der praktiserer kontodeling. I første omgang modtager man en mail, hvori man advares om, at en Netflix-konto er beregnet til en enkelt husstand. Herefter opfordres man til at købe “et ekstra medlem”. For 39 kroner ekstra om måneden, kan man dele sin konto med en person uden for husstanden. Såkaldt betalt deling

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.