×
StreamingTophistorie

Ingen annoncer, ingen Youtube

Youtube vil blokere for de brugere, der benytter adblocker-teknologi. Eneste mulighed for at slippe, er at betale for Premium.

Google er begyndt at eksperimentere med at udelukke Youtube-brugere, der benytter såkaldte adblocker-værktøjer til at fjerne annoncer. Det skriver BleepingComputer, der citerer Reddit-brugere. Testen rammer angiveligt globalt, men kun en lille gruppe brugere.

Advarslen siger, at brugeren kun kan se tre videoer med annonceblokering, før de blokeres fra sitet. Der medfølger en påmindelse om, at annoncerne gør det muligt at betale videoskaberne. Hvilket igen gør det muligt at lade milliarder af mennesker se videoerne “gratis”.

Formålet er at få de annonce-trætte brugere til at tegne abonnement på Premium.

Youtube
Skærmbillede: Reddit_n_Me.

Youtube har bekræftet over for BleepingComputer, at de nye advarsler er en del af et eksperiment. En talsmand fortæller, at tjenesten “kører et lille globalt eksperiment, der opfordrer seere med en aktiv annonceblokering at tillade annoncer på YouTube eller prøve Premium”.

Talsmanden tilføjede, at de kun vil deaktivere afspilning “hvis seerne ignorerer gentagne anmodninger om at tillade annoncer på YouTube”.

Tiltaget kommer i kølvandet på, at Netflix er begyndt at slå ned på kontodeling. Forleden slog en undersøgelse fast, at 2,1 millioner danskere deler deres logins til streaming.

Også TV 2 Play har lavet tiltag mod kontodeling.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.