DRTVTophistorie

DR åbner kanal dedikeret til hjemmeskoling

I dag åbner DR for 'Ramasjang Hjemmeskole', der er en ny dedikeret kanal til hjemmeskoling på DRTV.

DR åbner i dag en ny, selvstændig kanal på DRTV, der er dedikeret til hjemmeskoling. Kanalen sender fra 8.00 til 14.00 hver dag undervisningsorienteret indhold i form at et kurateret flade af udvalgte programmer fra DR Ramasjang.

På ’Ramasjang hjemmeskole’, som kanalen kommer til at hedde, vil man i tidsrummet blive taget i hånden af forskellige værter, som for eksempel Silja Okking og Isabel Kille.

De vil guide børn og forældre igennem en lang række programmer om alt fra natur og historie til bevægelse og matematik, De forskellige temaer vil i tidsrummet afløse hinanden flere gange. Det er altså ikke intentionen, at børnene skal være på i hele tidsrummet, men nærmere at de og forældrene kan vælge det til, når det passer ind i hverdagen. Indholdet er målrettet til børn i indskolingen og de lidt yngre. Hvis man ikke kan tilgå indholdet i nævnte tidsrum, kan det efterfølgende streames på DRTV.

Udvider Ultra Nyt

For de lidt større børn fra 9-14 år udvider ’Ultra Nyt’ også sin dækning. Det sker blandt andet ved en øget dækning på ’Ultra Nyt’s platforme, der gennem dagene vil engagere børnene på lærerige måder.

– Vi ved, at corona – både for børn og voksne – i forvejen gør det til en svær tid lige nu. For dem, der også skal hjemmeskole deres børn, gør det kun tiden endnu mere udfordrende. Vi kan selvfølgelig ikke erstatte rigtig skoleundervisning, men vi håber, at vi kan bidrage til at tage lidt af det pres, mange oplever, med de tiltag, vi nu skruer op for, siger DR’s mediedirektør Henriette Marienlund.

Ud over de nævnte tiltag, bidrager DR også med en lang række undervisningsmateriale via dr.dk. Her kan der findes undervisningsmateriale til både indskoling, mellemtrin og udskoling, der er særligt udvalgt i forhold til at kunne fungere i forhold til hjemmeundervisning via interaktive læringselementer og fortællinger, videoer og kreative elevopgaver. Alle forløb lever op til Børne- og Undervisningsministeriets fælles mål for skoleområdet. Du kan finde de digitale tilbud her.

For adgang til videoklip kræves der Uni-login.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.