Pixel
Teknologi

DSB har forbedret mobildækningen i sine tog

DSB har installeret signalforstærkere, der sikrer langt bedre dækning, i hovedparten af sine tog.

En dårlig mobilforbindelse i toget bør snart være fortid. DSB har nemlig været i gang med at installere signalforstærkere i hovedparten af sine tog. Det fortæller Banedanmarks tekniske direktør Søren Boysen til ing.dk.

Kombineret med eksterne antenner uden på togene læser signalforstærkerne problemet med, at mobilsignalet blev forringet af togets metalkonstruktion. Et problem der var særlig stort i IC4- og dobbeltdækkertogene. De eksterne antener fanger mobilsignalet fra alle tre danske mobilnetværk: TDC, 3 og TT-netværket (Telia og Telenor).

DSB arbejder på at forsyne togsæt og vogne med signalforstærkere med et piktogram, så passagererne kan identificere dem.

Sorte huller

Statsbanerne er dog ikke skyld i 65 ”sorte huller” langs banen, hvor mobilselskabernes netværk ikke dækker. Stederne er lokaliseret og Banedanmark vil i løbet af det kommende år opsætte 65 master på grundende, som de ønsker eksproprieret.

DSB vil samtidig udskifte den efterhånden ti år gamle wifi-tjeneste i togene med en nyere og mere tidssvarende wifi-løsning, der blandt andet kan nedprioritere streaming af lyd og video, som opsluger båndbredden for andre typer af dataforbrug.

Kilde
Ing.dk