GadgetsTophistorie

Dyson klar med kombineret mundbind og hovedtelefoner: Dyson Zone

Dyson Zone er noget så specielt som en ansigtsmaske med indbyggede hovedtelefoner - eller omvendt. Men man ligner lidt Optimus Prime.

Dyson er mest kendt for deres støvsugere og luftfriskere, men mener nu at deres viden på området for luftfiltrering også kan bruges på at lave et elektronisk mundbind – men med det tvist at de også har indbyggede hovedtelefoner. Dyson Zone hedder nyskabelsen der her til lands formentlig mest vil blive brugt af frequent fliers som ikke har problemer med at vække lidt opsigt.

Markant design

Hovedtelefoner og mundbind i samme enhed må nødvendigvis se en smule… Interessant ud. Og det må man sige, at Dyson Zone gør. Enheden består af en del der går henover hovedet med store hovedkopper. Og så fortsætter det ned forbi munden hvor filterdelen dækker det meste af den nederste del af ansigtet.

Det gode ved et elektrisk “mundbind” er, at det ikke bare kan stoppe vira og bakterier – men også luftforurening. Det er også tydeligt ud fra marketingmaterialet, at produktet nok mest er tænkt til asiatiske storbyer. Befolkningstallet i byerne fortsætter med at vokse, og WHO vurderer, at ni ud af 10 på globalt plan indånder luft, der er forurenet mere end de grænseværdier, som WHO anbefaler. Derudover lukker headsettet også effektivt af for lydforurening hævder Dyson.

– Luftforurening er et globalt problem, der påvirker os overalt. I hjemmet, i skolen, på arbejdet og når vi bevæger os rundt – uanset om det er til fods, på cykel eller med privat eller offentlig transport. Dyson Zone renser den luft, vi indånder, når vi bevæger os. Og i modsætning til ansigtsmasker leverer Dyson Zone en brise af frisk luft uden at røre ansigtet. Det sker ved hjælp af højtydende filtre og to mini-pumper. Efter seks års udvikling er vi derfor nu klar til at forsyne vores kunder med ren luft og lyd overalt”, siger Jake Dyson, Chief Engineer i Dyson

Forhindrer høreskader

Omkring 20% af europæerne er hver dag udsat for langvarig eksponering af lyd der er højere end WHO’s grænseværdier. Det skal Dyson Zone også ændre på, og støjreduktionen er udviklet af Dyson selv. Den passive dæmpning og den aktive støjreduktion begrænser støj fra omgivelserne og trafikken, og de støbte puder omkring hver høretelefon giver ifølge firmaet yderligere støjreduktion og komfort. 

Der er intet nyt om pris eller tilgængelighed.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.