GadgetsTophistorie

Træt af huslige pligter? Hjælpen er på vej fra Dyson

Rydde op efter ungerne, støvsuge sofaen eller klare opvasken? Dyson har fremvist prototypen på fremtidens hjælper til de huslige pligter.

Formålet med fremvisningen, af det der desværre stadig er en prototype, er tiltrækning af arbejdskraft. De kommende ansatte skal bistå med udviklingen af robotteknologi, der i fremtiden kan klare de kedelige huslige pligter. Dyson har det seneste år ansat hele 2.000 personer og forventer 700 yderligere de næste fem år.

De fleste af os kender nok primært Dyson for deres letgenkendelige ledningsfrie støvsugere. Men nu er jagten altså sat ind på at udvikle en, “autonom enhed, der kan hjælpe med huslige pligter og andre opgaver”.

I videon ovenfor fortæller Dysons chefingeniør, Jake Dyson, om arbejdet med robotten, og udtaler; “Dyson ansatte sin første robotingeniør for 20 år siden, og alene i år søger vi 250 eksperter til vores teams. Det er en stor satsning på fremtidens robotteknologi, der vil drive forskning på tværs af hele Dyson, inden for flere områder, herunder maskinteknik, visionsystemer, maskinlæring og energilagring. Vi har brug for, at de allerbedste mennesker i verden kommer og slutter sig til os”.

Foto: Dyson

Det er ikke Dysons første produkt, der indeholder robotteknologi. Deres første robot udkom i 2014 og var en efterhånden klassisk robotstøvsuger. Senest har rygterne om en Dyson-elbil svirret, men projektet er sidenhen blevet skrinlagt. I videoen ses også kort mundbindet Dyson Zone, som vi tidligere her på iNPUT har beskrevet.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.