GadgetsTophistorie

Dyson præsenterer hovedtelefoner med luftrenser

Dyson Zone renser både luften og lyden. Men du ligner Optimus Prime og må lægge 6.500 kroner på disken for fornøjelsen.

Indrømmet, da Dyson Zone første gang blev vist frem i marts måned troede vi, det var en aprilsnar. Eller et fastelavnskostume. Som min kollega skrev, så ligner man Optimus Prime. Men nej, det var ikke for sjov. Hovedtelefonerne, der har medfølgende lufterenser, er en realitet og de kommer på hylderne i udvalgte lande i januar måned.

Med et arsenal af både støvsugere og luftrensere i bagagen virker det måske helt fornuftigt at udvide butikken med et sæt hovedtelefoner med luftrenser. Der er indbyggede filtre og to miniature-luftpumper i hovedtelefon-bøfferne, så luften ledes ned til mund og næse. Ifølge Dyson skal de luftrensende hovedtelefoner appellere til folk i bymiljøer, hvor der er bekymringer for støj og luftforurening.

“Dyson Zone er født af Dysons 30 års ekspertise inden for luftstrømme, filtrering og motorteknologier. Samt en dyb forståelse af indendørs og udendørs luftkvalitet. Kompressorerne i hver ørekop trækker luft gennem dobbeltlagsfiltrene og projicerer to strømme af renset luft til brugerens næse og mund, kanaliseret gennem det berøringsfrie visir,” skriver Dyson.

Dyson Zone
Dyson Zone er beregnet til brug i storbyerne (foto: Dyson).

Ud over at rense luften for uønskede partikler, renser de også ørerne for uønsket støj:

“Dyson Zone leverer rig, fordybende lyd og lindring fra uønsket bystøj takket være avanceret aktiv støjreduktion (ANC). De har lav forvrængning og en neutral frekvensrespons, der trofast gengiver musik eller lyd, som skaberen havde til hensigt.”

Store og tunge

Hovedtelefonerne er bestykket med et 2.600 mAh stort genopladeligt batteri. Det giver brugeren op til 50 timers lyd – uden at luftrenseren er aktiveret. Med luftrenseren kørende på laveste indstilling får vi fire timer, på medium 2,5 timer og på den højeste indstilling kun 1,5 timer.

Vægten er på hele 670 gram (inklusive visir). Til sammenligning vejer et sæt Sony WH-1000XM5 bare 249 gram. Apples AirPods Max vejer 384,8 gram.

Den foreløbige pris for Dyson Zone er på 749 £, hvilket omregnet er cirka 6.500 kroner. Det er en saftig pris for at få ren luft i et land som Danmark. Men der er også folk, der betaler for vand på flaske, så hvorfor ikke?

I første omgang sendes hovedtelefoner på markedet i England, USA og Hong Kong. Her skulle de lande til januar.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.