ElbilerTophistorie

E.ON lukker for fri opladning

Fra den 31. januar lukker Drive Free-abonnementet hos E.ON, der gav fri opladning. Kunder skal skifte til forbrugsbaserede løsninger.

På trods af galoperende elpriser, så har E.ON holdt fast i at tilbyde et abonnement med fri opladning, for en fast månedlig pris. Det har kunne lade sig gøre med abonnementet Drive Free.

Fra den 31. januar er det dog slut, da selskabet netop har meldt ud, at førnævnte abonnement lukker. Fremover er det kun muligt at tegne det forbrugsbaserede abonnement, Drive Lite eller Drive Plus.

E.ON begrunder ændringen således i deres udmelding.

Når E.ON går væk fra Drive Free er det netop for at sikre en bæredygtig forretning, der betyder, at man bliver i markedet og også kan investere og udvide ladenetværket løbende i takt med markedet. Udviklingen på energimarkedet har været svær at forudse, og de stigende priser har ramt næsten alle energiformer – også elmarkedet –og påvirker dermed naturligvis også opladning af elbiler.

E.ON

Alle kunder får direkte besked på mail. Kunder med Drive Free Hybrid kan, foreløbigt, fortsætte uændret.

De to anbefalede erstatninger fra E.ON

Drive Lite

  • 0 kr. i abonnement og betaler opladning efter forbrug
  • 5,50 kr. pr. kWh på byladere
  • 6,50 kr. pr. kWh på hurtig- og lynladere

Drive Plus

  • 99 kr. i abonnement pr. måned og betaler efter forbrug
  • 4,50 kr. pr. kWh på byladere
  • 5,50 kr. pr. kWh på hurtig- og lynladere
  • Vælger man Drive Plus senest 16. januar 2023, får man tre måneders gratis abonnement (3 x 99 kr.).

E.ONs ladenetværk består i skrivende stund af 1.800 ladepunkter. Inden udgangen af 2023 opsættes mere end 1.000 nye ladepunkter. I 2022 er der åbnet 244 nye.

Du kan se ladepunkterne på kortet hos E.ON. På tværs af Europa har selskabet mere end 12.000 ladepunkter, der udvides med 2.000 det kommende år.

Berørte kunder skal vælge deres nye løsning på denne formular.

Ændringen kommer i forlængelse af indførslen af et energitillæg, som blev pålagt Drive Free i oktober, for at dæmme op for de stigende energipriser. Det har dog tilsyneladende ikke været nok, til at produktet fortsat kan leve videre.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.