×
ElbilerTophistorie

E.on lokker med lavere ladepriser

E.on tester dynamisk prissætning på 53 ladestandere i hovedstadsområdet og lover, at det giver op til 50 procent lavere ladepriser.

Som en af de første ladeoperatører herhjemme starter E.on i dag en test af dynamisk prissætning på 53 ladestandere i hovedstadsområdet. Det kan give op til 50 procent lavere ladepriser, hævder ladeoperatøren.

Dynamisk prissætning betyder, at omkostningerne ved opladning ændrer sig baseret på ting som efterspørgsel, elpriser og lokal brug. Dermed kan opladning f.eks. være billigere om natten, når efterspørgslen på strøm er lav, eller i perioder, hvor kraftig blæst sætter gang i vindmøllerne og får elprisen til at falde.

– Mange med private ladestandere har på den baggrund længe kunne sparet penge ved at lade om natten, så vi er glade for, at det samme nu bliver muligt ved brug af offentligt tilgængelige ladestandere, siger Anders Krag, som er administrerende direktør for E.on Drive Infrastructure i Danmark.

– Med rabatterne motiverer vi elbilisterne til at lade op uden for myldretiden. Det hjælper med at fordele udnyttelsen af opladerne mere jævnt over dagen. Det kan få stor betydning i en tid, hvor kapaciteten har svært ved at følge med efterspørgslen, siger Anders Krag.

Bedre fordeling af grøn strøm

En anden fordel handler om miljø. E.on’s ladestandere leverer kun strøm baseret på vedvarende energikilder, men grøn strøm er på visse tidspunkter en mangelvare. Det kan dynamisk prissætning påvirke positivt.

– De analyser, vi har lavet indtil nu, viser, at dynamisk prissætning påvirker folks opladningsvaner. Hvis vores model bliver et generelt tilbud fra alle, hvilket jeg håber sker, vil det give en mere balanceret brug af elektricitet i netværket. Det gør det muligt at bruge mere grøn energi generelt, siger Anders Krag.

Testen af dynamiske priser på strøm til elbiler fortsætter i første omgang til årets udgang.

Vi ville gerne have spurgt E.on, om der også er et loft over, hvor højt prisen kan komme. Men vi kan p.t. ikke få fat i selskabet. Selskabet har hidtil tilbydt opladning med abonnement fra 3,50 kroner pr. kWh ved byladere. Men ikke-abonnenter kan risikere at betale op til knapt 8 kroner pr. kWh ved lynladere.

Under alle omstændigheder ønskes de lavere ladepriser velkommen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.