×
ElbilerTophistorie

Audi klar med ny topmodel: e-tron GT

Audi spiller med musklerne med den elegante e-tron GT - der bliver deres nye trumf i kampen mod Teslas Model S

Audi er efterhånden ved at være oppe i omdrejninger med deres elbilserie – og nu er deres trumfkort så endelig smidt; de har officielt taget forklædningen af deres RS e-tron GT. Og det er en bil for dem der vil have det ypperste – og har pengene til at betale for det. Storebror RS GT koster lige over 1,4 Mio kr., og den billigere lillebror GT koster lige omkring 930.000 kr.

800 volts opladning

e-tron RS GT har to ladeporte, der er placeret bag forhjulene. I begge sider er der mulighed for AC-opladning med op til 11 kW (22 kW som tilvalg følger efter markedsintroduktionen), mens DC-opladning sker i højre side. 800 volts teknologi muliggør hurtig DC-opladning med en effekt på op til 270 kW, hvilket giver korte ladetider, hvor man på kun 5 min. får ca. 100 km rækkevidde. Det giver samtidig en ladetid fra 5-80% SoC på 22,5 min. ved optimale ladeforhold.

Lithium-ion-batteriet er placeret mellem akslerne og giver et lavt tyngdepunkt, som en sportsvogn skal have, og en vægtfordeling mellem for- og bagaksel meget tæt på den ideelle 50:50. Batteriet har en nettokapacitet på 85 kWh (brutto 93 kWh), hvilket muliggør en rækkevidde på op til 479 km for den rene GT og 465 km for RS. (WLTP).

Audi e-tron GT quattro og RS e-tron GT i Danmark

De nye topmodeller kan opleves hos de danske Audi forhandlere i maj 2021. Der åbnes dog allerede for bestillinger i Danmark fra den 18. februar, og bestiller man som en af de første, får man leveret sin nye GT allerede til maj. Prisen på e-tron GT quattro er 929.990 kr., mens RS e-tron GT starter på 1.419.990 kr. Og så kommer der naturligvis ekstraudstyr, farver og den slags… Heldigvis har iNPUT fået lovning på en testtur i de nye biler, så i det mindste kan du læse mere om dem her på sitet i starten af marts.

Du kan læse mere om Audis nye topmodel her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.