fbpx

 

 

ElbilerTophistorie

Audi klar med ny topmodel: e-tron GT

Audi spiller med musklerne med den elegante e-tron GT - der bliver deres nye trumf i kampen mod Teslas Model S

Audi er efterhånden ved at være oppe i omdrejninger med deres elbilserie – og nu er deres trumfkort så endelig smidt; de har officielt taget forklædningen af deres RS e-tron GT. Og det er en bil for dem der vil have det ypperste – og har pengene til at betale for det. Storebror RS GT koster lige over 1,4 Mio kr., og den billigere lillebror GT koster lige omkring 930.000 kr.

800 volts opladning

e-tron RS GT har to ladeporte, der er placeret bag forhjulene. I begge sider er der mulighed for AC-opladning med op til 11 kW (22 kW som tilvalg følger efter markedsintroduktionen), mens DC-opladning sker i højre side. 800 volts teknologi muliggør hurtig DC-opladning med en effekt på op til 270 kW, hvilket giver korte ladetider, hvor man på kun 5 min. får ca. 100 km rækkevidde. Det giver samtidig en ladetid fra 5-80% SoC på 22,5 min. ved optimale ladeforhold.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lithium-ion-batteriet er placeret mellem akslerne og giver et lavt tyngdepunkt, som en sportsvogn skal have, og en vægtfordeling mellem for- og bagaksel meget tæt på den ideelle 50:50. Batteriet har en nettokapacitet på 85 kWh (brutto 93 kWh), hvilket muliggør en rækkevidde på op til 479 km for den rene GT og 465 km for RS. (WLTP).

Audi e-tron GT quattro og RS e-tron GT i Danmark

De nye topmodeller kan opleves hos de danske Audi forhandlere i maj 2021. Der åbnes dog allerede for bestillinger i Danmark fra den 18. februar, og bestiller man som en af de første, får man leveret sin nye GT allerede til maj. Prisen på e-tron GT quattro er 929.990 kr., mens RS e-tron GT starter på 1.419.990 kr. Og så kommer der naturligvis ekstraudstyr, farver og den slags… Heldigvis har iNPUT fået lovning på en testtur i de nye biler, så i det mindste kan du læse mere om dem her på sitet i starten af marts.

Du kan læse mere om Audis nye topmodel her.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button