×
ElbilerTophistorie

Easee afviser kritik af populær ladeboks

Easee-ladeboksen "opfylder alle krav" og har alt det nødvendige beskyttelsesudstyr, hævder selskabet efter kritik fra svenske myndigheder.

Tidligere på ugen kunne vi fortælle, at Elsäkerhetsverket, der fører tilsyn med elektriske produkter, der sælges i Sverige gav ladeboksen fra Easee hård kritik. En test viste, ifølge myndigheden, at ladeboksen har væsentlige mangler.

Elsäkerhetsverket oplyste blandt andet, at ladeboksene mangler jordfejlsafbryder og overspændingsbeskyttelse, selvom denne ifølge brugsanvisningen skulle være til stede.

Easee fik mulighed for at svare på myndighedens kritik, hvilket de nu har gjort. I et 19 sider langt dokument, som iNPUT har set, forklarer virksomheden, hvordan sikkerhedssystemerne i deres ladebokse fungerer. De hævder samtidig, at testen fra den svenske elsikkerhedsmyndighed ikke er anvendelig.

Af dokumentet fremgår det, at nødvendigt sikkerhedsudstyr er indbygget i ladebokse. Jordfejlsafbryderne er bare ikke af den traditionelle type, men derimod integreret i elektronikken.

“Easee har både AC og DC jordfejlsbeskyttelse. En præcis og hurtig digital sensor registrerer eventuel lækstrøm og signalerer dette, så strømmen afbrydes,” skriver virksomheden blandt andet.

“Easee har over en halv million opladere installeret i Europa og har data fra 57,3 millioner gennemførte opladningssessioner til dato. Disse tal er et klart bevis på, at Easees teknologi og funktionalitet giver tryg, sikker og effektiv opladning. Opladeren overvåger løbende for fejl både under opladning og i standby-tilstand. Dette er gjort muligt af over 40 sensorer inde i opladeren. Sensorerne ser konstant efter unormale ændringer i strømme, spændinger, temperaturer og luftfugtighed, og at RCD’en fungerer korrekt.”

Easee skriver dog videre, at de vil revidere brugermanualerne til deres ladebokse for at tydeliggøre, hvordan systemerne fungerer. Hele det 19 sider lange dokument kan læses her i sin helhed.

Elsäkerhetsverket oplyser, på baggrund af svaret, at det vil tage et par uger at gennemgå dokumentet.

Easee-ladeboksen sælges også herhjemme, blandt andet i Power og Elgiganten. De danske myndigheder har ikke fundet anledning til kritik af boksen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.