×
ElbilerTophistorie

Easee slipper for at opdatere solgte ladebokse

Easee har fået en smule medvind, idet de ikke behøver at opdatere solgte ladebokse. Til gengæld består salgsforbuddet.

Norske Easee har vundet en lille sejr efter et år med store udfordringer. Den svenske myndighed Elsäkerhetsverket har nemlig besluttet, at nordmændene ikke behøver at opdatere de ladebokse, der er opsat hos køberne.

Den “fritagelse” var et erklæret mål for den norske ladeboks, da de i starten af april valgte at droppe appelretssagen om forbuddet mod salg af ladeboksene. Og det forbud står altså stadig ved magt. Det oplyser Elsäkerhetsverket i en pressemeddelelse.

Myndigheden skriver, at der fortsat er “en række tekniske fejl ved produkterne”, men at det ikke udgør en alvorlig risiko. Easee skal dog lave en prognose for, hvilke fejl der kan forventes at opstå over tid og den liste skal den svenske myndighed følge op på.

– Elsäkerhetsverket vurderer, at de mulige fejl, der kan opstå ved de pågældende ladebokse, ikke på nuværende tidspunkt udgør en alvorlig risiko for skader på personer eller ejendom. Det, vi vil sikre os med denne beslutning, er, at der ikke opstår alvorlige fejl i udstyret over tid, da det ældes og slides, siger Per Samuelsson, leder af produktafdelingen hos den svenske elsikkerhedsmyndighed.

Helt konkret handler Elsäkerhetsverkets kritik om to ting. Den ene er manglende dokumentation. Den anden er Easees valg af tekniske løsning til jordfejlsafbryderen, der ikke overholder standarderne ifølge den svenske myndighed.

Herhjemme har Sikkerhedsstyrelsen ikke født behov for anmærkninger, men Easee har selv valgt at tage de to omstridte ladebokse ned fra butikshylderne.

Læs mere om sagens forløb:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.