×
ElbilerTophistorie

Easee vil løse salgsforbud med klistermærker

Mere information og klistermærker til kunderne er planen, der skal få ophævet salgsforbudet for Easee ladeboksen. Ekspert er ikke imponeret.

Norske Easee har nu fået lagt en plan for, hvordan de kan få ophævet salgsforbudet mod deres ladebokse i Sverige. Planen skulle afleveres til den svenske myndighed Elsäkerhetsverket senest den 14 juni og norske NRK har fået adgang til dele af den.

Her fremgår det, at planen primært består af tre tiltag. For det første skal alle bokse testes igennem. For det andet skal nuværende ejere og nye købere have mere information. Og for det tredje skal laderne forsynes med klistermærker, der oplyser om, hvordan laderen installeres og håndteres.

I Sverige er der installeret 100.000 Easee-opladere, og virksomheden skal altså sende 100.000 klistermærker ud.

Jan Cato Hovde er daglig leder af Rejlers Elsikkerhet, en norsk ekspertvirksomhed, der fører tilsyn med elinstallationer. Og han er ikke imponeret over planen.

– Efter min mening burde de have taget fat på de ting, der manglede, men det eneste, de tænker på at forbedre, er at præcisere deres dokumentation og få nogle klistermærker og etiketter med den information, som Sikkerhedsstyrelsen siger, mangler i produktet, siger Hovde til NRK.

Elsäkerhetsverkets kritik går primært på jordfejlsafbryderen, som i ladestanderen fra Easee er integreret i elektronikken. De kræver en mekanisk sikring. Myndigheden hævde også, at der mangler en overspændingsbeskyttelse. Begge er vigtige sikkerhedsfunktioner.

– Jordfejlafbryderen er det mest alvorlige her. Easee mener, at det, de har lavet, er godt nok, men det opfylder ikke kravene i standarden og så er det ikke godt nok at stå i installationer, der er udført efter NEK400, siger Hovde.

Easee-ladeboksen sælges også herhjemme, blandt andet i Power og Elgiganten. De danske myndigheder har ikke fundet anledning til kritik af boksen, men afventer i stedet den endelige afgørelse fra Sverige.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.