×
ElbilerTophistorie

Easee erkender: De svenske myndigheder havde ret

Easee har trukket anken over salgsforbuddet af Easee Home tilbage.

Norske Easee har besluttet at droppe appelretssagen mod den svenske tilsynsmyndighed Elsäkerhetsverket, vedrørende forbuddet mod salg af ladeboksene Home and Charge i Sverige. I stedet vil selskabet kigge fremad og “sikre overholdelse af myndighedernes krav”.

Samtidig erkender selskabet, at den tekniske dokumentation for ladeboksene ikke var tilstrækkelig, da produkterne blev markedsført, og at mærkningen og overensstemmelseserklæringen ikke opfyldte de formelle krav.

– Vi ønsker at anerkende det svenske sikkerhedsagenturs arbejde med at opretholde industristandarder og forbrugersikkerhed. De har identificeret klare områder for forbedring, og for os har det været vigtig læring, siger Lene Kristin Wilhelmsen, Juridisk og Compliance Director hos Easee.

Det var den 14. marts 2023, at svenske Elsäkerhetsverket stoppede salget af produkterne Home og Charge. Samtidig blev der stillet krav om foranstaltninger til de allerede installerede opladere i landet. Det er sidstnævnte, som Easee nu vil koncentrere sig om at få løst.

Målet er at undgå, at der skal installeres eksterne jordfejlsafbrydere på samtlige installationer.

– Vi har gennemtestet ladeboksene og opdateret den tekniske dokumentation i samråd med uafhængige og akkrediterede testhuse. Den nye tekniske dokumentation, overensstemmelseserklæringen og mærkningen af ​​opladerne opfylder nu de formelle krav, siger Easees midlertidige daglige leder, Erik Færevaag.

Ny dokumentation godkendt i Schweiz

Flere lande valgte at foretage deres egne undersøgelser, som følge af salgsforbuddet i Sverige. Den 14. marts 2024 godkendte Schweiz den opdaterede tekniske dokumentation.

Omkring 20.000 danskere trækker strøm til elbilen fra en af de omstridte ladebokse. Easee trak Home fra det danske marked i august sidste år og sælger nu kun sit Charge Lite produkt herhjemme.

Den danske Sikkerhedsstyrelsen har tidligere meddelt, at de ikke vil hjemkalde de ladebokse, der allerede er monteret.

Læs mere om sagens forløb:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.