×
ElbilerTophistorie

Grønt lys for omstridt ladeboks i Schweiz

Godkendelse i Schweiz kan bane vejen for et comeback til den omstridte ladeboks fra norske Easee.

Efter en stribe nederlag sidste år, er der nu lys i tunnellen for den norske ladeboks Easee. Boksen blev forbudt i adskillige lande sidste år grundet manglende installations-dokumention.

Nu har det schweiziske tilsynsorgan for markedsovervågning (Esti) godkendt nordmændenes nye dokumentation – og dermed kan salget af ladebokse fortsætte i landet. Det skriver Tek.no.

Ladeboksen blev taget af markedet herhjemme sidste år og balancerede på forbud i hele EØS, Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde, der tæller EU-landene, Island, Liechtenstein og Norge. Det skete efter at den svenske myndighed Elsäkerhetsverket påpegede mangler med dokumentationen.

Flere lande indledte herefter deres egne undersøgelser af Easee-ladeboksen. Schweiz er det første land, der er nået frem til en konklusion i sagen efter at have gennemgået ny teknisk dokumentation. Og selv om Schweitz ikke er medlem af EU eller EØS, ser Easee det som et gennembrud.

Schweiz baserede nemlig sin undersøgelse på EU’s direktiver, hvilket kan bane vejen for godkendelse i EU også.

– Det er en rigtig god nyhed, og det er en bekræftelse af, at produkterne nu har dokumentation, der matcher myndighedernes krav, siger Easee-direktør Erik Færevaag i en pressemeddelelse.

Læs også: Alle sagerne om Easee ladeboksen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.