×
ElbilerTophistorie

Easee består, men chefen går

Masseopsigelser, 40 millioner i ny kapital og ny direktør. Det er kriseplanen som det norske selskab nu har lagt frem.

Det er lykkes for norske Easee, der laver ladebokse, at skaffe knap 40 millioner kroner i ny kapital. Til gengæld skal mere end halvdelen af alle medarbejdere fyres, ligesom grundlægger Jonas Helmikstøl stopper som CEO. Det meddeler selskabet.

De seneste fem måneder har taget hårdt på selskabet. Siden svenske myndigheder i marts forbød salget af Easees ladebokse er adskillige andre fulgt efter. Heriblandt Danmark, hvor boksen frivilligt blev taget af markedet efter dialog med Sikkerhedsstyrelsen.

Det hårde pres har fået Easee til at lede efter en kapitalindsprøjtning på omkring 200 millioner kroner. Det er ikke lykkes. I stedet er eksisterende aktionærer trådt til og har puttet yderligere 40 millioner kroner i selskabet.

Dermed kunne selskabet mandag morgen offentliggøre en “redningsplan”. Den indebærer, at stifter og CEO Jonas Helmikstøl stopper som chef. Han vil stadig være ansat. Planen indebærer også afskedigelser af 200 medarbejdere, så der vil være 150 tilbage.

138 ansatte i Norge er blevet afskediget. Det samme er 35 ansatte i Tyskland, 30 i England, 17 i Holland og fem i Frankrig.

– Denne foranstaltning var noget, ledelsen og bestyrelsen så vidt muligt ville undgå, og vi har gjort alt, hvad vi kunne, for at det ikke blev nødvendigt. Absolut alle sten er vendt, men desværre skal dette tiltag tages for at sikre Easees fremtid, siger afgående daglig leder, Helmikstøl.

Fortsat proces i Sverige

Sideløbende med arbejdet med at løse de akutte økonomiske udfordringer for virksomheden, arbejder Easee på at få udarbejdet en dokumentationspakke til lanceringen af ​​en ny oplader.

Det svenske Elsäkerhetsverket nedlagde i marts et salgsforbud i Sverige, og nu skal sagen behandles for retten. Selskabet fortæller, at “Easee har en god dialog med myndighederne i Norge og andre lande, og arbejder hårdt på at opdatere dokumentationen”.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.