×
ElbilerTophistorie

Easee har lanceret ny ladeboks

Easee Charge Lite får flere funktioner, men har også begrænsninger.

Som svar på salgsforbud og polemik har norske Easee nu lanceret en ny ladeboks. Easee Charge Lite har nøjagtig samme design som den udskældte forgænger. Men bag plastikfronten er der foretaget ændringer, der skal rette op på de mangler, som svenske Elsäkerhetsverket påpegede.

I en pressemeddelelse oplyser Easee, at den opfylder alle krav fra Elsäkerhetsverket. De har blandt andet haft det tyske certificeringsfirma TÜV til at hjælpe med certificeringen.

I modsætning til forgængeren har den ikke indbygget jordstrømsafbryder. I stedet skal den tilsluttes en ekstern Type A jordfejlsbeskyttelse.

Easee Charge Lite er heller ikke lige så potent som forgængeren. Den maksimale ladekapacitet er sat til 11 kW, når tre faser er i brug, og 7,4 kW ved opladning på en enkelt fase. Forgængeren kunne levere op til 22 kW på tre faser.

Sidst har Easee lyttet til forbrugerne og gjort det muligt at styre opladeren uden at være forbundet til internettet. Det er gjort via en softwareopdatering, der sendes ud “snarest”. Fremover vil boksen kunne styres via en Bluetooth-forbindelse. Det er muligt at starte/stoppe opladningen, tjekke opladningshastigheden og låse/låse opladekablet op uden at gå gennem skyen.

Mere potent storebror på vej

Easee Charge Lite er blevet lanceret på rekordtid for at stoppe det blødende hul og få selskabets produkter på markedet igen. Siden marts har selskabet oplevet en salgsnedgang, der betyder, at de har måttet sige farvel til både direktøren og mere end halvdelen af de ansatte jobbet.

Samtidig arbejder de på højtryk for at få godkendt en ny ladeboks, Charge Core, der efter planen skal komme i fjerde kvartal i år.

Charge Core har mere effekt end Lite, med en maksimal opladningshastighed på op til 22 kW, understøttelse af flere ladebokse på samme kredsløb og en bredere vifte af funktioner. Den vil heller ikke kræve en ekstern Type A jordstrømsafbryder.

Kort tid efter Charge Core følger Charge Max. Det bliver Easees første MID-certificerede opladningsboks. Det forventes at være tilgængeligt i første kvartal af 2024.

Læs mere om sagens forløb:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.