×
Elbiler

Easyjet vil have elfly i luften over Europa inden for ti år

Easyjets ambition er eldrevne fly på ruten mellem London og Amsterdam inden 2028.

Lavprisselskabet Easyjet har en drøm. De vil flyve passagerer mellem London og Amsterdam i elfly – og det skal ske inden for ti år. Allerede sidste år indledte Easyjet et samarbejde med amerikanske Wright Electric om at bygge eldrevne fly til ruter under to timer.

“De teknologiske fremskridt inden for elektrisk flyvning virkelig spændende, og det går hurtigt,” siger Easyjets koncernchef Johan Lundgren, til flybranche-sitet check-in.dk.

Selskabets rute mellem London og Amsterdam ses som en ideel rute at indlede elektrisk flyvning på.

“Rækkevidden for det eldrevne fly er omkring 500 kilometer, hvilket inden for vores nuværende ruteportefølje betyder, at en rute som Amsterdam til London kunne blive den første elektriske rute. Da det for øjeblikket er Europas næstmest travle rute, ville det kunne give betydelige reduktioner i støj og CO2-emissioner,” siger Johan Lundgren til sitet.

Testflyvninger næste år

Målet er at skabe et elfly med plads til 186 sæder, hvilket svarer til størrelsen på Easyjets nuværende Airbus A30-fly. Men allerede næste år forventer Wright Electric at prøveflyve et hybridfly med både elektrisk og konventionel motor, med plads til ni passagerer.

Selskabet forventer at elektriske fly vil være op til 50 procent mindre støjende og 10 procent billigere at købe og drive end traditionelle fly.

“Elektrisk flyvning er ved at blive en realitet, og vi kan nu forudse en fremtid, der ikke udelukkende afhænger af jetbrændstof,” siger Johan Lundgren.

Kilde
Check-in.dk
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.