fbpx

 

 

 

 

Elbiler

Boeings flyvende bil er i luften

Boeing har haft en selvstyrende og elektrisk ”bil” i luften for første gang.

Den ligner en drone med cockpit, den ”flyvende bil” som Boeing netop har haft i luften for første gang. Flyproducenten kalder selv fartøjet for Passenger Air Vehicle og tanken er, at den skal kunne fungere som en slags flyvende taxa på korte afstande, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Boeing PAV er et ni meter langt fartøj, der både er selvstyrende og elektrisk. Den kan flyve op til 80 kilometer på en opladning og har plads til fire personer. Flyet letter, ligesom en drone, lodret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

– På bare et år er vi gået fra konceptdesign til en flyvende prototype. Boeings ekspertise og innovation har været afgørende for udviklingen af luftfart som verdens sikreste og mest effektive transportform, og vi vil fortsat lede med en sikker, innovativ og ansvarlig tilgang til nye løsninger, siger Boeings cheftekniker, Greg Hyslop, i pressemeddelelsen.

Boeing sendte også et jublende tweet afsted, da prøveflyvningen var overstået:

 

En fremtid som Uber-taxa

PAV er udviklet sammen med den amerikanske flyproducent Aurora Services, som Boeing købte i 2017. Aurora er sammen med Uber Technologies ved at udvikle en flyvende taxa – og uden at det står direkte i pressemeddelelsen må man formode, at PAV er en del af den udvikling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lavprisselskabet Easyjet har tidligere fortalt, at de håber at kunne have elektriske rutefly i luften mellem f.eks. Amsterdam og London inden for ti år.

Back to top button