×
Elbiler

Boeings flyvende bil er i luften

Boeing har haft en selvstyrende og elektrisk ”bil” i luften for første gang.

Den ligner en drone med cockpit, den ”flyvende bil” som Boeing netop har haft i luften for første gang. Flyproducenten kalder selv fartøjet for Passenger Air Vehicle og tanken er, at den skal kunne fungere som en slags flyvende taxa på korte afstande, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Boeing PAV er et ni meter langt fartøj, der både er selvstyrende og elektrisk. Den kan flyve op til 80 kilometer på en opladning og har plads til fire personer. Flyet letter, ligesom en drone, lodret.

– På bare et år er vi gået fra konceptdesign til en flyvende prototype. Boeings ekspertise og innovation har været afgørende for udviklingen af luftfart som verdens sikreste og mest effektive transportform, og vi vil fortsat lede med en sikker, innovativ og ansvarlig tilgang til nye løsninger, siger Boeings cheftekniker, Greg Hyslop, i pressemeddelelsen.

Boeing sendte også et jublende tweet afsted, da prøveflyvningen var overstået:

 

En fremtid som Uber-taxa

PAV er udviklet sammen med den amerikanske flyproducent Aurora Services, som Boeing købte i 2017. Aurora er sammen med Uber Technologies ved at udvikle en flyvende taxa – og uden at det står direkte i pressemeddelelsen må man formode, at PAV er en del af den udvikling.

Lavprisselskabet Easyjet har tidligere fortalt, at de håber at kunne have elektriske rutefly i luften mellem f.eks. Amsterdam og London inden for ti år.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.