×
ElbilerTophistorie

Elbilen Sony Vision-S i første rigtige testkørsel

Smukke optagelser af el-bilen Sony Vision-S i snedækkede Østrig lavet med den nye Airpeak-drone

Sony Vision-S
El-bilen Sony Vision-S er tættere på at gå fra prototype til en bil, der kan købes.

El-bilen Sony Vision-S blev præsenteret for nærmest præcis et år siden på CES 2020. I den forbindelse kaldte Sony det for et showcase-projekt, der mest gik ud på at vise teknologi frem for bilproducenter. Siden da har Sony tilsyneladende ændret perspektiv. Nu ser det i hvert fald ud til, at el-bilen er kommet et skrift nærmere på at have en fremtid hos almindelige forbrugere.

El-bil på offentlig vej

Det skete, da Sony i december prøvekørte Vision-S på offentlig vej i Østrig. Af optagelserne fremgår det, at Vision-S er blevet udviklet en del, siden den første præsentation i Las Vegas. Den oprindelige model var en level 2 selvkørende bil. Men at der var planer om at forbedre el-bilens egenskaber på dette område i løbet af året.

Det skulle efter sigende være blevet virkelighed nu, hvor Sony Vision-S har taget et stort skidt fra prototype til færdigt produkt. Til gengæld forlyder er ikke noget om, at der er ændret på motorkraften i forhold til prototypen. Det vil sige, at Vision-S har to 200 kW motorer, som gør den i stand til at accelerere fra 0-100 km/t på 4,8 sekunder. Det vil sige, at den er noget langsommere end fx Tesla Model S, som klarer accelerationen fra 0-100 km/t på blot 2,8 sekunder. Det forlyder i øvrigt, at Teslas topmodel snart kommer i en ny version med opdateret design.

Filmet med ny drone

Optagelserne af Sony Vision-S er lavet i et smukt snedækket landskab i Østrig. Der er i øvrigt lavet med Sonys temmeligt hypede nye Airpeak-drone. I videoen får man et kort glimt af dronen, som netop er blevet præsenteret på CES 2021. Airpeak har fire rotorer og to støtteben, som bliver hævet op, når den letter.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.